Tgrt Haber
06 Şubat 2014 11:42

Adalet Bakanı Bozdağ hakkında fezleke

Tezcan, 'Kırıkhan'daki TIR soruşturması ile ilgili savcıların görevlerini yapmasına müdahale ettiği' iddiasıyla Adalet Bakanı Bozdağ hakkında fezleke hazırlandığını söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ hakkında fezleke
bülent tezcan, tır soruşturması, adalet bakanı, bekir bozdağ, hakkında fezleke,

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, "Kırıkhan'daki TIR soruşturması ile ilgili savcıların görevlerini yapmaya müdahale ettiği ve TCK'nın 277. maddesinde düzenlenen suçu işlediği" iddiasıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırladığını bildirdi. Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, daha önce  İzmir merkezli opersyon sırasında Adalet Bakanı Bozdağ ve Müsteşar Kenan İpek'in emniyete ve savcıya dönük baskılarını belgelediğini belirterek, aynı soruşturma çerçevesinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ile ilgili de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen fezleke olduğunu söyledi. Tezcan, fezlekenin; "Valinin soruşturmayı engelleme suçu işlediğine ve bununla ilgili vali hakkında soruşturma yapılması gerektiği" konusunda İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar tarafından düzenlendiğini anlattı.  
Vali Toprak'ın hala görevde olduğunu, ancak adli görevini yapmaya çalışan ve valinin kanuna aykırı emrini yerine getirmeyen Bora Köprü'nün sürgün edildiğini ifade eden Tezcan, "İzmir'de bir başka vali, sit alanına yapılan kaçak inşaatları yıkmaya kalktığı için Latif Topbaş tarafından şikayet edildi ve Diyarbakır'a sürüldü. Urla villaları önce valinin başını yedi, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başını yedi, böyle giderse Başbakan'ın başını yiyecektir" dedi. Tezcan, 4 bakanla ilgili fezlekenin Adalet Bakanlığı'nca "aynı tezgahla" savcılığa iade edildiğini ifade ederek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekeyi açıkladı.   Fezlekenin, Kırıkhan'daki tır soruşturması ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bozdağ hakkında savcıların görevlerini yapmaya müdahale ettiği ve TCK'nın 277. maddesinde düzenlenen suçu işlediği iddiasını içerdiğini kaydeden Tezcan, fezlekeyi gösterdi. Tezcan, fezlekenin mağdurunun, dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, şüphelinin ise Bekir Bozdağ olduğunu, suçun da "Yargı görevini yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" olduğunu kaydetti. Fezlekenin içeriği hakkında bilgi veren Tezcan, "Müsteşar Kenan İpek, Süleyman Bağrıyanık'ı arıyor, 'Kırıkhan'a giden savcıyı arama yapmaktan vazgeçir, sadece tırın MİT kontrolünde olduğunu tespit etsin, aksi halde aramayı yapacak savcı dahil hepiniz çok üzüleceksiniz' diyor. TCK'nın bunun çok açık tarifi, tehdit suçudur. İpek, telefonu yanındaki Adalet Bakanı'na veriyor. Bakan da Bağrıyanık'a 'ihbara konu tır MİT'e ait tırdır, bu nedenle bu konuda aramayı yapmayın, savcı bu tırda arama yapamaz, müsteşar tırın içinde silah bulunmadığını söylüyor, yetkini kullanarak derhal görevli savcıyı görevden aldığına dair yazıyı emniyete ve jandarmaya gönder' diyor. Müsteşar MİT'in tırının içinde silah olup olmadığını bilecek noktada mıdır?" diye konuştu. Bülent Tezcan, tır soruşturmasında Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz'in soruşturmayı yürüten emniyet görevlerini görev anında yazılı emirle görevden aldığını, bunun üzerine Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın; soruşturmayı engelleyen Lekesiz, jandarma komutanı ve bir kısım emniyet müdürleri hakkında fezleke düzenleyip HSYK'ya gönderdiğini belirtti.. Fezlekenin 15 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini dile getiren Tezcan, aradan geçen 20 güne karşın hala fezlekenin Meclis'e gelmediğini söyledi.  
Yeni Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilinin, tır soruşturmasını yapan emniyet görevleri hakkında casusluk soruşturması başlattığının bilindiğini ifade eden Tezcan, "Bu soruşturmayı sadece emniyet mensupları ile sınırlı tutmayıp, arama emrini veren savcılar Aziz Takçı ve Ömer Şişman'ın da casusluk soruşturması kapsamına dahil edilip, ibreti alem olsun diye tutuklanacakları Adana kulislerinde konuşuluyor" dedi.
 Bir soru üzerine Tezcan, bakanlar hakkında iki fezleke daha olduğunun bilindiğini savunarak, bunların da yakında açıklanacağını kaydetti. Tezcan, "Bütün fezlekeler kayda girdi, sulandırmaya çalışabilirler ama buna güçleri yetmez" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...