Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Mart 2014 19:32

Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığının gönderdiği belgelerde eksik bilgisi vermesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan açıklama
Adalet Bakanlığı'ndan açıklama, Adalet Bakanlığı'ndan iddialara yalanlama

Adalet Bakanlığının ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Birleşmiş Milletler'e (BM) gönderdiği belgelerde "sahtecilik" yapmasının veya eksik bilgisi vermesinin söz konusu  olmadığı bildirildi. Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında, "Bakanlıkta Paralel Var" ve "Kumpas Adalet Bakanlığının Kalbinde" başlıklı haberlerde, "Türk hükümeti adına BM'ye gönderilen bir yazıda, dijital darbe planlarından imzalı belge diye bahsedilerek kurumların yanıltıldığı" ve "Türkiye adına AİHM'ye gönderilen savunmalarda benzer sahtecilikler yapıldığı"nın iddia edildiği belirtildi.  
Uluslararası kuruluşlar ve AİHM'ye gönderilmek üzere hazırlanan hükümet görüşlerinde, başvuruya konu olayla ilgili cumhuriyet başsavcılıkları, mahkemeler ve diğer kamu kurumlardan alınan bilgi ve belgelerde ifade edilen hususlara yer verildiği kaydedilen açıklamada, başvuru konusu olayla ilgili yorum yapılmadığı vurgulandı. BM'ye gönderilen söz konusu hükümet görüşünün Fransızca hazırlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadeye yer verildi.
"Adalet Bakanlığının ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 'sahtecilik' yapması veya eksik bilgisi vermesi söz konusu değildir. Habere konu edilen ve BM'ye gönderilen Adalet Bakanlığı görüşünde, dava kapsamında değerlendirilen delillere ilişkin hiçbir yorumda bulunulmamıştır. Delillerle ilgili olarak İstanbul cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianameden ve AİHM'nin, benzer konudaki, kabul edilebilirlik kararından alıntı yapılmıştır. Gerçeği içermeyen bilgi ve yorumlar üzerinden Bakanlığın ve Bakanlık çalışanlarının itham altında bırakılmasının medya etiğine uygun düşmediği açıktır."
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur da söz konusu haberlerde, "Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün başında, HSYK’daki cemaatçi olduğu öne sürülen 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un eşi Dr. Nurdan Okur var" şeklinde ibarelerin yer aldığını belirtti.
Haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kendisi ve eşi üzerinden tamamen yanlış değerlendirmeler yapıldığını ifade eden Okur, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün uluslararası kuruluşlara gönderdiği belgelerde yalnızca aracılık hizmeti yaptığını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...