Tgrt Haber
21 Eylül 2015 17:45

Aday gösterilmeyen MHP'li isim isyan etti

1 Kasım erken genel seçimlerinde MHP'den aday gösterilmeyen Zeynel Balkız partisine tepkili...

Aday gösterilmeyen MHP'li isim isyan etti
mhp,isyan,erken genel seçim,

 MHP Manisa Milletvekili ve Manisa Barosu eski Başkanı Zeynel Balkız, 1 Kasım'daki genel seçimlerde tekrar aday gösterilmemesini etik bulmadı. Balkız, "Çağrılan ve bir makamdan istifa ettirilerek davet edilen bir kişinin, 3 ay sonra yüzüne hiçbir şey söylemeden aday yapılmamasını etik bulmam. Hiçbir siyasi anlayış içerisine de sığdıramam. Baro başkanlığını kaptırmamızın da hesabını kim verecek?" diye konuştu.
"BİR OLUMSUZLUK SEZMEDİM"

Milletvekili Zeynel Balkız, partisi MHP tarafından 1 Kasım'daki seçimlerde aday gösterilmemesiyle ilgili olarak avukatlık bürosunda basın açıklaması yaptı. 7 Haziran genel seçimlerinde aday gösterilmesini de 1 Kasım'daki erken genel seçimde aday gösterilmemesini de saygı ile karşıladığını belirten Balkız, bu konuda partisinde bir olumsuzluk sezmediğini söyledi.
'HİÇBİR SİYASİ ANLAYIŞA SIĞDIRAMAM'

1 Kasım seçimlerinde aday gösterilmemesini etik bulmadığını belirten MHP Manisa Milletvekili Zeynel Balkız şöyle konuştu:
"Öncelikle belirtmek istiyorum; 1 Kasım'a kadar MHP milletvekiliyim ve oyum MHP'ye. Biz daha önceden ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilmiş olmamıza rağmen bu seçimlerde aday gösterilmedik. Elbette 1 Kasım seçimi yepyeni bir seçimdir. Partilerin yeni aday listesi yapma yetkisi vardır.
İNSAN ONURUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE...

Ancak, partide adaylık mücadelesine girmiş, yarış etmiş, kulis yapmış birisi değilim. Bu işlerin en şerefli hak olan, insan onuruna yakışır şekilde yürümesini beklerim. Merkez yönetimi, kazanan vekillerin korunacağı şeklinde genel temayül belirledi. Bu kapsamda tekrar aday adayı oldum.
HİÇBİR ANLAYIŞ İÇİNE SIĞDIRIMAM

Çağrılan ve bir makamdan istifa ettirilerek davet edilen bir kişinin, 3 ay sonra yüzüne hiçbir şey söylemeden aday yapılmamasını etik bulmam. Hiçbir siyasi anlayış içerisine de sığdıramam.
BUNUN HESABINI KİM VERECEK

Şimdi Türk milliyetçilerine soruyorum; iki dönem zor şartlar altında kazandığımız Manisa Barosu başkanlık mücadelesini, beni istifa ettirdikten sonra 95 oy fark ile tekrar sosyal demokratlara kaptırmanın mesuliyeti kimindir? Bunun hesabını kim verecek?"
Kaynak : DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...