Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ocak 2022 00:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin demokrasi mücadelesinin sembol isimlerinden olan eski Başbakan Adnan Menderes adına Aydın'da inşa edilen müzenin açılışını yaptı. Çok sayıda bakanın da eşlik ettiği açılışta Erdoğan, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nde incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı
adnan menderes,müze

Aydın'daki yatırımların toplu açılış töreni için kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısından sonra duyurduğu Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan müzede incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

MENDERES'E AİT ÖZEL EŞYA VE FOTOĞRAFLAR

Çine Çayı'nın kenarına konumlandırılan müze, 90 dönüm arazi üzerinde 840 metrekarelik üç kattan oluşuyor. Ailevi Hacıalipaşa Konağı'nın bir replikasyonu olarak yapılan müzenin giriş kapısının önünde Menderes'in 1950-1960 yıllarında kullandığı makam aracı ve 1954 yılında çiftliğinde kullandığı traktör yer alıyor. Müzede Menderes'e ait özel eşyalar, fotoğraflar ve belgeler bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı

Adnan Menderes'in hayatının kronolojik bir akışla anlatıldığı müzede, Menderes'in İstiklal Madalyası'nın sergilendiği bölüm, çalışma masası, özel eşyaları, köylülere bağışladığı arazilere ait tapu belgeleri de bulunuyor. Demokrat Parti dönemine ilişkin belge ve nesneler ile Menderes'in görev yaptığı dönemde imza attığı icraatlara ilişkin görsellerin de yer aldığı müzenin bodrum katı, kütüphane ve sinevizyon odası olarak inşa edilirken, müzenin yanına da cami yapıldı.

Müzenin çevresi ise ziyaretçilerin doğayla baş başa kalabilecekleri içinde yel değirmenleri, yeşil alanlar, restore edilen Antik Roma dönemi köprüsünün yer aldığı yaklaşık 100 dönümlük bir alanı kapsarken, Çine Çayı'nın kenarında yöresel ürünlerin satıldığı ahşap 2 katlı restoran bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi'nin açılışını yaptı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...