Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2022 16:25 - Güncelleme : 18 May 2022 17:51

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: Kitlemiz 6'lı masayı istemiyor

6’lı masada bulunan muhafazakar partilerin tabanından itirazlar yükseliyor. En son Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu’na Adıyaman’dan gelen tepki bu sorunu daha da gün yüzüne çıkardı. Peki Gelecek Partisi 6’lı masadan ayrılacak mı? Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan TGRT Haber'de konuştu.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Gelecek Partisi,Ahmet Davutoğlu,6
Serkan Özcan, Gelecek Partisi'ni CHP ile bir arada görmek istemeyen bir kitle olduğunu, buna saygı duyduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinde birlikte hareket etmek için kurulan ve farklı siyasi yapıları barındıran 6’lı masanın akibeti tartışılıyor. Özellikle DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partilerinin muhafazakar tabanı, HDP ile işbirliği yapan CHP ile aynı masaya oturulmasından rahatsız. Son olarak Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Adıyaman’da vatandaşların HDP ve CHP tepkisi ile karşılaşması bu rahatsızlığı gün yüzüne çıardı. Peki Gelecek Partisi masadan ayrılacak mı? Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, TGRT Haber’de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında soruları cevapladı. 

DAVUTOĞLU'NUN 6'LI MASADAKİ POZİSYONU

Özcan, meseleye vicdanlı bakan herkesin Davutoğlu’nun siyaseten HDP ile bir uzaktan ya da yakından bir dünya görüşüne, bir düşünceye ya da bir perspektife sahip olmayacağını bildiğini söyledi. Davutoğlu’ndan sürekli bir açıklama beklendiğini belirten Özcan, “Davutoğlu, bugün terörle mücadele konusunda çok etkin bir biçimde görev aldığı dönemde yaptığı işler üzerinden sorgulanıyor. Ortada 6’lı masa var. HDP ile bir süreç yürümüyor. 6 partinin kimler olduğu belli, orada konuşulanlar belli, 6’lı masanın yaptığı açıklamalar belli. Bunu netleştirelim. Davutoğlu’nun pozisyonunu herkes biliyor” dedi.

"KİTLEMİZİN CHP İLE GÖNÜL BAĞI YOK"

“AK Parti Genel Başkanı iken Davutoğlu’na karşı muhabbeti olan ve bugün de Gelecek Partisine karşı muhabbeti olan bir kitle var” diyen Özcan, bu kitlenin uzun yıllardır CHP’den farklı bir siyaset güttüğünü belirterek “CHP ile gönül bağı olmayan, CHP’ye oy vermeyen, sizi de CHP’nin yanında görmek istemeyen ve kendi başınıza siyaset yapan bir parti olarak görmek isteyen bir kitle. Bu kitleye saygı duyuyor ve anlıyorum” dedi. Şu an Türkiye’nin parlamenter sistemle yönetilmediğine dikkat çeken Özcan, Türkiye’de kim kazanırsa kazansın ancak partilerin koalisyonu ile başarılı bir noktaya  gelebileceğini belirtti.

“CHP’NİN YANINDA GÖRMEK İSTEMEYEN BİR KİTLE VAR”

Özcan şöyle konuştu:

“6’lı masa ilkeleri ve prensipleri ortaya koyup, bunun üzerinden politikalar geliştirip yani ortaklaşa bildiğimiz şeyler üzerinden inşa edip, bununla ülkeyi yönetmek üzerine kurgulanan bir ittifak ve işbirliği masasıdır. Meseleye özgürlükler, hukuk, iktisadi olarak son derece vahim bir durumda olan konularda ortaklaşa hareket edecek 6 parti var. Ortaklaşa bir söz söylemek lazım. CHP’ye kesinlikle mesafeli olan insanlar, bizlerden yeni dönemde kendi başımıza siyaset yapmamızı istiyor. Bu Gelecek Partisi CHP’lileşiyor anlamına gelmiyor ne de CHP Gelecek Partisi çizgisine geliyor. Biz ayrı partileriz ve ayrı dünya görüşlerini temsil ediyoruz. Farklılaşan noktalara değil birleşen noktalara bakıyoruz.”

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...