Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2022 20:23 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 20:27

Bakan Soylu duyurdu! Evlat nöbetinde 35’inci buluşma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile evlat nöbetinde olan ailelerden birinin daha evladına kavuşacağı müjdesini verdi.

Diyarbakır'da HDP İl binasında 'evlat nöbeti' tutan aileler terör örgütü PKK'ya diz çöktürüyor.
Diyarbakır'da HDP İl binasında 'evlat nöbeti' tutan aileler terör örgütü PKK'ya diz çöktürüyor.

Ailelerin kararlı duruşu terör örgütü PKK’ya diz çöktürüyor. Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen aileler Türkiye’nin farklı kentlerinden Diyarbakır’a egelerek HDP İl binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemlerin 904’üncü gününde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir müjdeli haberi daha açıkladı.

BAKAN SOYLU SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Bakan Soylu, 35’inci ailenin evladına kavuşacağını bildirdi. Soylu, "Diyarbakır Anneleri'nin azmi, bir buluşma daha gerçekleştiriyor. Evlat Nöbetinde 35. Buluşma...Cumhuriyet'in 100. yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak. Arkasında olan güçlere rağmen PKK, bu topraklardan silinecek” dedi.

2 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU TESLİM OLDU

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Bakanlık koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen ikna çalışmaları neticesinde, PKK terör örgütünden kaçan 2 terör örgütü mensubunun daha bugün Türkiye'ye giriş yaparak güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

BABA ÇOCUĞUNA BÖYLE SESLEMİŞTİ

HDP il binası önünde başlatılan oturma eylemi 345'inci gününde sürerken, Abdulsamet Doğan, oğlunun İstanbul'da tekstilde çalışırken 16 yaşında 5 yıl önce kaybolduğunu belirterek oturma eylemine katıldığını ifade etmişti. Doğan, "Hala da izini bulamıyoruz, çok aradık bulamadık. 2015 yılında 16 yaşındayken kayboldu, 5 yıl etti. Çocuğumu aramaya geldim, istiyorum ki devlete gelip sığınsın. Onun için buraya geldim. Annesiyle hep bekliyoruz, üzülüyoruz. Çocuğumun dönmesini istiyorum, kimse çocuğunu ateşe atmak istemez. Bende istemiyorum. Televizyonda izledim, onun için buraya geldim. Kendi imkanımla buraya geldim, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan geldim. HDP'den çocuğumu istiyorum” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...