Tgrt Haber
09 Ekim 2021 15:39

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Biden'a kritik soru: 80 bin DEAŞ militanını kim getirdi?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Joe Biden'ın Temsilciler Meclisi Pelosi'ye gönderdiği mektuptaki ifadeleri sert eleştirdi. Kurtulmuş DEAŞ’ın Ortadoğu’nun haritasını değiştirmek için kurulduğunu belirterek “80 bin DEAŞ militanını kim getirdi?” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Biden'a kritik soru: 80 bin DEAŞ militanını kim getirdi?
DEAŞ,Numan Kurtulmuş,Joe Biden

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Joe Biden'ın Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderdiği “Türkiye'nin Suriye'de var olmaması gerekiyor, DEAŞ ile mücadelemize zarar veriyor” içerikli mektubunu değerlendirdi. Bu sözleri esefle karşıladıklarını kaydeden Kurtulmuş, “Eğer Türkiye'nin Suriye'deki terör örgütlerine diz çöktürmek için vermiş olduğu bu mücadele olmasaydı, bugün terör örgütlerinin çoğu sadece Türkiye'nin içinde değil, hem Suriye'de hem Irak'ta hem diğer bölge ülkelerinde cirit atmaya devam edecekler ve sizin Batılıların da menfaatlerini zedeleyecek küresel eylemlerine devam edeceklerdir" dedi.
Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Kampüsü'nde gerçekleşen İlim Yayma Cemiyeti 63. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Kurtulmuş, İlim Yayma Cemiyeti'nin mensuplarının Türkiye'de gönüller fethettiklerini ve başarılara imza attıklarını söyledi. 

80 BİN DEAŞ MİLİTANINI KİM GETİRDİ?

Türkiye'nin güçlü ve büyük bir ülke olmasından, yeni ve adil bir dünyayı kurmak için mücadele etmesinden bazı ülkelerin rahatsızlık duyduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları söyledi:

Biden'ın ifadelerini talihsizlik olarak değerlendiren Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Türkiye'nin Suriye'deki varlığının DEAŞ'la mücadeleye zarar verdiğini yazması büyük bir talihsizliktir. Bu tespitin düzeltilecek bir tarafı yoktur. DEAŞ'la mücadeleyi en güzel şekilde yapan, samimiyetle yapan ve binlerce DEAŞ örgütü mensubunu etkisiz hale getiren ülke Türkiye'dir. Şu soruyu soralım o zaman. DEAŞ denilen bir terör örgütünün birkaç aylık süre içerisinde eline dünyanın en gelişmiş ölüm silahlarını verip Suriye ve Irak'a gönderen ve orada onları palazlandıran kimlerdir? Verin bu sorunun cevabını, öyle değil mi? 80 bin tane militan gelmiş. 80 bin DEAŞ militanının oralarda ne işi vardı? Nerelerden geldi? Kimler geldi? Ne getirdi? Ve ellerine bu silahları kimler verdi? Vekalet savaşını uluslararası ilişkilerin bir aracı haline getirenler kimlerdir? Bu sorunun cevabını versinler. Türkiye'nin hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü, kulağı yoktur. Bizim yakın coğrafyamızdaki bütün dostlarımızın durumunun iyi olması için, onların selamet içerisinde olması için bir gayretimiz vardır. dedi. 
İdlib konusuna da değinen Kurtulmuş, Birleşmiş Milletleri Suriye'de rejimin ölümcül ve kimyasal silahları kullanırken yeterli tepkiyi vermemekle eleştirdi.  “Konseyi'nden acaba bir karar çıkartıp uygulayabildiniz mi?” diyen Kurtulmuş, “Türkiye başka ülkeler gibi ne Suriye'de ne bir başka ülkede işgal amaçlı bulunmamaktadır. Türkiye'nin hiçbir coğrafyadaki hiçbir ülkenin bir karış toprağında da hiçbir ülkenin bir damla petrolünde de gözü yoktur " ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan Biden'a kritik soru: 80 bin DEAŞ militanını kim getirdi?

DEAŞ ORTADOĞU’NUN HARİTASINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN KURULDU

Numan Kurtulmuş, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Orta Doğu'yu menfaatlerine göre taksim edenlerin kimler olduğunu da dünyanın çok iyi bildiğini dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti: "İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Orta Doğu'yu, Asya’yı ve Afrika'yı hem yerel, doğal kaynakları bakımından hem yer üstü zenginlikleri bakımından kimlerin sömürdüğünü, niçin sömürdüğünü de insanlık çok iyi biliyor. Türkiye Suriye'deki kardeşlerimizin hayrı için, selameti için iyiliği için oradadır. Türkiye dört milyonu aşkın Suriyeliye ölümden kurtarmak için kapılarını açmış, onlara bir güvenli liman olmuştur. Ama üç tane göçmeni gördüğü zaman ayakları titreyenlerin, bu anlamda da bir ikiyüzlülük içerisinde olduğunu görüyoruz. DEAŞ'la mücadeleyle ilgili koalisyon var mı? Var. DEAŞ'la mücadeleyle ilgili nice toplantılar var. Şu soruyu sormayalım mı? Hangi biriniz kılınızı kıpırdattınız da DEAŞ'ı, Orta Doğu'yu kana bulayan, Orta Doğu haritalarını değiştirmek üzerine kurulan bu DEAŞ'ı ortadan kaldırmak için hangi biriniz samimi bir gayretin içerisinde oldunuz? Dolayısıyla Türkiye Suriye'nin sulh ve selameti için, Suriye'de barışın sağlanması, bütün tarafların milli bir egemenlik içerisinde, eşit yurttaşlar için sürece katılması için her türlü desteği başından beri veriyor."

TERÖR ÖRGÜTÜYLE KOL KOLA RESİM ÇEKTİREN BİZ DEĞİLİZ!

Türkiye'nin DEAŞ başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle de mücadelesini sürdürdüğüne dikkati çeken Kurtulmuş, şu açıklamalarda bulundu:
"Şunu da herhalde ifade etmek Amerikan Başkanı'na hakkımızdır. Biz Türkiye'nin topraklarını PYD/PKK militanlarından korumak için o anlamda Türkiye'nin bölünmesini, Suriye'nin bölünmesini ve Irak'ın bölünmesini önlemek için mücadele verirken, sahada çok yoğun bir gayretin içerisinde olurken PKK'nın PYD'li teröristlerle el ele kol kola toplantılar düzenleyenler, resim çektirenler, sözde generallere kendi ofislerini açanlar kimlerdir? Burada da dünya çok iyi biliyor. Dolayısıyla böyle bir ithamı, böyle bir yazıyı kabul etmek Türkiye Cumhuriyeti olarak asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Biz dostlarımıza dostça davranıyoruz. Müttefiklerimize, müttefikçe davranıyoruz. Dostlarımızın ve müttefiklerimizin de müttefiklik ilişkisine uygun davranmalarını temenni ediyoruz. Ümit ediyorum ki Temsilciler Meclisi, bu mektubun içeriğindeki sözlerin dışında hareket edecek ve Türkiye’nin, Amerika Birleşik Devletleri'yle ittifakına uygun hareket edecektir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...