Tgrt Haber
29 May 2022 08:38 - Güncelleme : 29 May 2022 08:43

AK Parti gurbetçi seçmenler için düğmeye bastı: Hemşehri seferberliği

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde AK Parti yurt dışındaki gurbetçilerin seçime katılım oranını arttırmak için harekete geçti. “Hemşehri seferberliği” başlatan AK Parti gurbetçilerin sorunlarını ve taleplerini yapılacak programlar ile dinlemeye devam edecek.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
AK Parti gurbetçi seçmenler için düğmeye bastı: Hemşehri seferberliği
ak parti,seçim,gurbetçi

2023 Haziran ayında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde partiler çalışmalarını hızlandırdı. Yaklaşık 4 milyona yakın yurt dışı seçmeni için AK Parti yönetimi, gurbetçilerin yoğun yaşadığı bölge olan Almanya, Belçika, Hollanda ve Fransa gibi ülkelere ağırlık verdi.

GURBETÇİLER İLE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Sandığa gitme oranını arttırmak isteyen AK Parti yönetiminin belirlediği takvime göre milletvekilleri, özellikle hafta sonları 3’er günlük programlarla gurbetçilerle bir araya gelerek, problemlerini ve taleplerini dinliyor, seçimler için destek istiyor.  

“KATILIMI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

AK Parti kurmayları, 2023 seçimlerinin Türkiye’nin en kritik seçimi olacağını, bu nedenle tek bir oyun bile dışarıda kalmasını istemediklerini söyledi. Parti kaynakları “Türkiye’de seçime katılım oranı yüzde 90’lara yükseldi, ama yurt dışında yüzde 50’ler civarında. Aslında bizim yurt dışındaki seçmenlerin sandığa gitme oranı birçok ülkedeki seçime katılma oranından yüksek. Önceki seçimlerde bu oran daha düşüktü. 2018 seçimlerinde bu oran bugüne kadarki en fazla katılım oranı oldu. Bizim yurt dışı katılım oranımız, birçok ülkenin kendi seçimlerindeki katılımdan da yüksek. Bu oranı daha da artırmak ve yabancı ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızı sandığa daha fazla yöneltmek için uğraşıyoruz” dedi.

YAZ BOYU DEVAM EDECEK

Salgın nedeniyle 2 yıldır yurt dışında gurbetçilere yönelik çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını belirten parti kurmayları “Uzun bir ara oldu. Hem onların problemlerini dinlenmek hem de seçimler için hazırlık yapmak amacıyla her milletvekili kendi hemşehrilerinin bulunduğu yerlerde görevlendirildi. Örneğin Yozgatlıların yoğun olarak bulunduğu mahalle veya kentlere Yozgat kökenli milletvekilleri, Sivaslıların bulunduğu yerlere ise Sivas kökenliler gönderiliyor” diye konuştu. AK Parti’nin yurtdışı gurbetçilere yönelik çalışmaları yaz boyunca devam edecek” diye konuştu.

ERDOĞAN YÜZDE 60 OY ALMIŞTI

2018 seçimlerinde yurt dışında kayıtlı seçmenlerin yaklaşık bir buçuk milyonu sandığa gitmişti. Milletvekili seçimlerinde AK Parti yurtdışı oylarının yaklaşık yüzde 53’ünü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan; yüzde 60 civarında oy almıştı.

ENGELLİ SEÇMEN ÇALIŞMASI

AK Parti bir yandan da engelli seçmenlerin sandığa gitme oranını artırmak için hazırlık yapıyor. Bu kapsamda görme engellilerinin tek başına oy kullanabilmelerinin önü açılarak ilk adım atılmıştı. Seçimlerde, görme engelliler için seçim sandıklarında Braille alfabesine uygun bir şablon da oluşturulacak. Türkiye’de engelli seçmenlerin seçime katılma oranının yüzde 70 civarında olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahsen29 Mayıs 2022 09:35

Durmak yok yola devam

Sonraki Haber Yükleniyor...