Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2022 16:46

AK Parti harekete geçti! Sedef Kabaş'a 81 ilde suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik ifadelerinden dolayı AK Parti, Sedef Kabaş için harekete geçiyor. 81 ilden AK Parti teşkilatları, Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacak.

AK Parti harekete geçti! Sedef Kabaş'a 81 ilde suç duyurusu
Sedef Akbaş,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan&tt2;a hakaret,Engin Özkoç ile Aykut Erdoğdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına hedef alan Sedef Kabaş için AK Parti 81 ilde suç duyurusunda bulunacak. Kabaş'ın sözleri üzerine gülerek yorumlarını sürdüren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında da suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi. 

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 81 ilde suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Kandemir,  sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: "Bir televizyon kanalında Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımıza dönük kabul edilemez, ahlaksız ifadeler sebebiyle AK Parti teşkilatları olarak tüm ülke genelinde Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu için suç duyurusunda bulunacağız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz"

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Sedef Kabaş, CHP yanlısı Tele-1 kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamına ağır hakaretlerde bulundu. Gazeteci Uğur Dündar ve CHP'li vekiller Engin Özkoç ile Aykut Erdoğdu, Kabaş'ın hakaretlerine müdahale etmedi. Kabaş'ın hakaret içerikli sözlerine tepki yağarken, RTÜK program için inceleme başlattı. Sedef Kabaş'ın ağır sözleri sonrası İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Kabaş, dün gece saatlerinde gözaltına alındı, sağlık kontrollerinin ardından Adliyeye sevk edildi.

KABAŞ'TAN SKANDAL İFADELER

Sedef Kabaş, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" gibi küstah ifadeler kullandı. Kabaş'ın sözlerine sosyal medyadan çok sert tepki yağdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...