Tgrt Haber
19 Şubat 2014 18:03

AK Parti icraatlarını kitaplaştırdı

AK Parti, seçim çalışmalarında vatandaşlara dağıtılması için 695 sayfalık kitap hazırlattı.

AK Parti icraatlarını kitaplaştırdı
AK Parti, icraatlarını kitaplaştırdı, ak parti'nin icraatları, partinin icraatları kitaplaştı,

AK Parti'nin 30 Mart'taki yerel seçim çalışmalarında vatandaşlara dağıtılması için hazırlattığı 695 sayfalık "Millete Hizmet Yolunda 12 Yıl" kitabında, 12 yıllık AK Parti iktidarında ekonomiden sağlığa, dış politikadan adatele, ulaştırmadan sosyal politikalara kadar 27 başlıkta yapılan icraatlar yer alıyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Toplantısı"nda, "adeta bir ansiklopedi özeti" ifadesini kullanarak tanıttığı kitapta, kendisinin kaleme aldığı önsöz yer alıyor. Erdoğan, önsözde, 14 Ağustos 2001’de AK Parti’yi kurmalarının üzerinden geçen 12,5 yılda, Türkiye’ye, aziz millete kazandırdıklarının, sınırları aşarak dünyaya ulaştırdıklarının, artık harflere, kelimelere, kitaplara ve ciltlere sığmayacak kadar çoğaldığını belirtti.
Her alanda ülke tarihinin en büyük reformlarına, en büyük yatırımlarına imza attıklarına işaret eden Erdoğan, "Yarınını göremeyen bir Türkiye’den, 2023 vizyonuna ilerleyen, 2053 ve 2071 hedeflerine yürekten inanan bir Türkiye’ye kavuştuk" değerlendirmesinde bulundu.  Yunus Emre'nin "Hepsinden iyice / Bir Gönüle girmektir" ifadesini kullanan Erdoğan, kendilerinin milletin gönlünde yer ettiklerini bildiklerini ve bunu, en büyük gurur ve ödül olarak telakki ettiklerini vurguladı. Önsözde Neşet Ertaş'ın, "Aşkınan çalışan yorulmaz, ne zaman öldüysem, ben o zaman yoruldum" şeklindeki dizelerine de yer veren Erdoğan, şunları kaydetti: "Ülkeye ve millete hizmette yorgunluk, rehavet, yılgınlık ve bıkkınlık gibi kavramları asla tanımıyoruz. Nefes aldığımız, gücümüz yettiği ve milletimiz bize yetki verdiği müddetçe, ülkemize nice hizmetler, nice eser ve yatırımlar kazandırmak için gece gündüz koşmaya ve koşturmaya devam edeceğiz. Hizmet, eser ve yatırım listemizi daha da büyütmek, katlayarak artırmak, ülkemizi çok daha ileri seviyelerle buluşturmak için azimle yürüyeceğiz. 12 yıllık AK Parti iktidarları döneminde, Türkiye’ye kazandırdığımız okullar, hastaneler, adalet sarayları, barajlar, modern konutlar, hızlı trenler, üniversiteler ve daha nicesi elbette bizim ve milletimiz için gurur vesilesidir. Ancak biz fani olanın değil baki olanın peşindeyiz. Biz asıl, tarihin ve ecdadımızın, milletimize miras bıraktığı medeniyet şuurunu ve medeniyet muhayyilesini yeniden canlandırmanın, yeniden güçlendirmenin gayesi içindeyiz. Tarihte büyük bir medeniyet inşa etmiş, dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadın torunları olarak, adeta zerrelerimize işlemiş o medeniyet şuurunu yeniden keşfederek, 21’inci yüzyılı 'Türkiye yüzyıl’ı haline getirecek, inşa ettiğimiz zeminden yürüyecek nesillerin 'büyük ve yeni Türkiye’yi geleceğe taşımalarını temin edeceğiz."
On beş ayda hazırlandığını belirtilen ve 695 sayfadan oluşan kitapta, demokratikleşme, dışişleri, uluslararası kalkınma faaliyetleri, ekonomi, eğitim, sağlık, aile ve sosyal politikalar, AB, adalet, gençlik ve spor, gıda, tarım ve hayvancılık, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme, orman ve su, çevre ve şehircilik, TOKİ, enerji ve tabii kaynaklar, içişleri, afet ve acil durum yönetimi, savunma, bilim, sanayi ve teknoloji, gümrük ve ticaret, sosyal güvenlik, İŞKUR, kültür ve turizm, vakıflar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ve basın yayın olmak üzere toplam 27 başlıkta 12 yıllık süre boyunca gerçekleştirilen hizmetler anlatıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...