Tgrt Haber
27 Aralık 2021 07:05

AK Parti seçim çalışmalarına başladı

AK Parti, il seçim başkanlarına 3 günlük eğitim verdi. AK Seçim uygulamasına eski YSK kararları yüklenerek sandıkta yaşanabilecek hukuksuzluk ve hileye anında müdahale edilebilecek.

AK Parti seçim çalışmalarına başladı
ak parti,,seçim,

Seçim İşleri Başkanlığı koordinesinde, Ankara’da İl Seçim İşleri Başkanları İstişare toplantıları yapan AK Parti, 2023 seçim hazırlıkları çerçevesinde önemli çalışmalar başlattı. İl Seçim İşleri Başkanlarına, 23 Aralık’ta başlayan ve 3 gün süren seçim kampında ‘seçim kurulları’, ‘sandık kurulları ve görevleri’, ‘seçim koordinasyon merkezlerinin kuruluş ve çalışma esasları’, ‘seçim işleri başkanlığının görev ve yetkileri’ başlıkları başta olmak üzere birçok konuda eğitimler verildi.

SANDIK GÖREVLİSİ SAYISI ARTIRILACAK

2018 yılında gerçekleştirilen seçimlerde görev yapan sandık görevlilerinin oranı da toplantıda değerlendirildi. 2018’deki seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilen listelerde sandıkta görev yapanların oranının yüzde 98,02 olduğunu belirten AK Parti kurmayları, parti olarak bu rakamı yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

YSK’NIN ESKİ KARARLARI UYGULAMAYA YÜKLENECEK

AK Parti, bunların yanında AK Seçim uygulamasına yeni bir boyut kazandırmak için çalışıyor. Bu konuda özellikle ‘geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden, dijitale oturtarak’ hareket etmek isteyen AK Parti, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa karşı anında müdahale edebilecek bir sistem getirecek. AK Parti’nin tüm bu itiraz ve şikayetleri ‘AK Seçim’ uygulamasına eklenen yazılım ile yapacak. Ayrıca sisteme YSK’nın bütün kararları yüklenecek. Herhangi bir şikayet veya itirazın olması halinde konuyla ilgili tüm YSK kararlarını sandık görevlileri görebilecek. YSK kararları doğrultusunda itirazlar gerekli yerlere yapılabilecek. Ayrıca, söz konusu itirazlar Genel Merkez’deki sistem üzerinden de takip edilecek.

SEÇİMDE HİLEYE KARŞI ÖNLEM

Söz konusu sistemle ilgili AK Parti kurmayları, “Bütün süreçlerin yönetimini bizim kendi sistemimiz üzerinden geleneksel yöntemlerden de vazgeçmeden dijital olarak gerçekleştireceğiz. Hile yapmaya kalkışan olursa, yanlış yapmaya kalkışan olursa hukuki gerekçelerle bunu tamamen halledecek bir süreç hazırlamak istiyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...