Tgrt Haber
27 Ekim 2020 18:13

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron'un Cumhurbaşkanımızı uyarması mümkün değil

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK-MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, Macron'un açıklamalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyardığı yönündeki ifadelerine "Macron'un Cumhurbaşkanımızı uyarması mümkün değil" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Macron'un Cumhurbaşkanımızı uyarması mümkün değil
ömer çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK-MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunndu.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından satır başları;

-Avrupa'da İslam karşıtlığıyla mücadele etmeliyiz

DİYARBAKIR'DA EVLAT NÖBETİ
-Diyarbakır Anneleri görmezden gelinemez. Diyarbakrı Anneleri'nin yanındayız.

ERMENİSTAN'IN ATEŞKES İHLALİ
Ermenistan'ın yaptığı saldırılar hukuksuzdur. Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan bölgelerin kurtarılması bizi mutlu etmektedir. Ermenistan'ın diplomasi istemeyen taraf olduğu görüldü. Ermenistan'a silah verenler kara propaganda yapıyor. Ermenistan ateşkesi ihlal ederek sivilleri vuruyor. Azerbaycan'ın yaptığı vatana savunmasıdır. Cumhurbaşkanımız Aliyev ile sürekli görüşüyor. Türkiye Azerbaycan'a oland esteğini sürdürecek.

AKDENİZ'DE YUNANİSTAN İLE GERİLİM
KKTC Cumhurbaşkanlığında geçmiş dönemde duyduğumuz Türkiye'yi, Kıbrıs davasını, Kıbrıs Türkü'nü inciten mesajların siyasi dönemi kapanmış oldu. KKTC'nin haklarını sonuna kadar savunacağız. Yunanistan'ın tezleri geçerli değildir. Türkiye masadan kaçan taraf değildir. Müzakereyi istismar eden Yunanistan'dır. Yunanistan eğer sahada fiili durum oluştırmak gibi bir tutumdan vazgeçerse müzakere kapısı her zaman açıktır. Müzakereyi bir istismar aracı olarak kullanıp sahada fiili durum oluşturma peşinde koşanlar varsa Türkiye'nin buradaki kararlılığı esastır. Türkiye hukuki temelde haklarını savunmaya devam ediyor. Esas olan ilke Atatürk'ün işaret ettiği gibi "yurtta sul, cihanda sulh" ilkesidir.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER
Yunanistan Libya'nın haklarını da gasp etmeye çalışıyor. Fransa'nın hafter desteğini biliyoruz.

ABD İLE S-400 GERİLİMİ
Deneme ve sistem kontrolleri planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye NATO'ya en çok destek veren ülkedir. S-400 tedariki Türkiye için zorunluluktur.

MACRON'A TEPKİ
Libya'daki politikası çökünce Türkiye'ye saldırdı. Macron'un Cumhurbaşkanımızı uyarması mümkün değil. Macron'un dış politikası gerçekçi değil, başarılı olamaz. Kendi kafasına göre dinleri formlara sokmak istiyor.

Avrupa'da camilere saldırmak, ırkçıların işine yarar. İslam terörle yan yana getirilemez.

HATAY'DAKİ PATLAMA
Büyük bir felaket söz konusu olabilirdi. Hatay'da büyük bir katliam yapacaklardı, engellendi.  Bir katliama hazırlandıkları anlaşılıyor. Paramotor gibi bir araçla geliyorlar. Bu eğitimin PKK içerisinde gerçekleşmesi mümkün değil. Onlara bu cihazları kim veriyor eğitimin kim veriyor, bu Türkiye Devletinin bilgisi dahilindedir

FRANSIZ ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI
CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hakkındaki açıklamalarının sorulması üzerine Çelik, "Kemal Kılıçdaroğlu yakışıksız bir şekilde çağrıyı eleştirdi. Kılıçdaroğlu doğrudan hakaret ediyor. Boykota karşı Fransız tezlerini kullanmaktan vazgeçsin. Kılıçdaroğlu'nun tavrı saygısızlıktır, bunu kınıyoruz." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...