Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 13:16

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Elmalı Davası açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Elmalı'daki istismara ilişkin "Davadaki karara başsavcılık itiraz etmiştir. AK Parti olarak yakından takip edeceğiz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Elmalı Davası açıklaması
ömer çelik,AK Parti,elmalı davası,

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleriyle görüştü. Görüşme sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Sözcü Çelik'in açıklamalarından satır başları:

AK Parti Sözcüsü Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'de 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenlerine katılacağını bildirdi.

ELMALI'DAKİ İSTİSMAR DAVASI

Kamuoyunda 'Elmalı davası' olarak bilinen çocuk istismarı olayına değinen Çelik, "Davadaki karara başsavcılık itiraz etmiştir. AK Parti olarak yakından takip edeceğiz" dedi.

Çelik, "Dosyada ne olduğunu bilemeyiz. Sürecin yürütülmesi yargının konusudur. Vatandaşımızın hassasiyetinin değerlendirmesi için HSK soruşturma açmıştır" dedi. 

Parti olarak adaletin tecelli edeceğine inandıklarını söyleyen Çelik, süreci yakından takip edeceklerini söyledi. 

'SÖMÜRGE VALİSİ' İFADESİNE TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kullandığı “sömürge valisi” ifadesine tepki gösterdi.

"Cumhurbaşkanımıza 'sömürge valisi' gibi bir ifadenin kullanılması kabul edilemez" diyen Çelik şunları söyledi: Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına ‘sömürge valisi’ gibi bir ifadenin kullanılması yakışıksız bir ifadedir. Hiçbir Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına karşı hiçbir siyasetçinin bu şekilde bir ifade kullanması doğru ve ahlaki kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, milletin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızdır, aynı zamanda Türk devletini temsil etmektedir. Aynı zamanda Türk ordularının başkomutanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘sömürge valisi’ şeklinde bir ifade kullanılması, Cumhurbaşkanımızın bu makama seçilmesini sağlamış milli iradeye karşı saygısız bir ifadedir. 

“Hiç kimsenin Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına ‘sömürge valisi’ gibi ifade kullanması meşru ve ahlaki değildir” diyen Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti de sömürge değildir. Türkiye'nin cumhurbaşkanlarının hiçbirine karşı bu ifade kullanılamaz” şeklinde konuştu.

Çelik, Hayvan Hakları Yasası'na ilişkin ise yasanın verdiği bir mesaj olduğunu belirterek "Hayvanlarımızı koruyacak güçlü bir düzenleme." dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...