Tgrt Haber
26 Ekim 2021 15:59

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten tezkere açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Meclis’e gelecek olan Irak ve Suriye tezkeresinin öneminden bahsederken, “Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten tezkere açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik,tezkere,,Ömer Çelik

Meclis Genel Kurulu’na bu hafta gelecek olan Suriye ve Irak tezkeresine AK Parti, İYİ Parti ve MHP evet diyeceğini açıkladı. HDP ve CHP ise hayır oyu kullanacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tezkere öncesi açıklamalarda bulundu. 

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Tezkere, Türkiye’nin milli güvenliği açısından güçlü bir irade beyanıdır. Bu irade beyanı Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğünü korumaya her şart altında kararlı olduğumuzu ve bunun için her türlü meşru mücadeleyi vereceğimizi ifade eder. Bu irade sayesinde sınırlarımız yakınında kurulmak istenen terör devletçikleri ortadan kaldırılmıştır. Eğer bu irade beyanı olmasaydı PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin sınırlarımıza yakın yerlerde fiili oluşumları söz konusu olacaktı. Buna asla izin vermeyeceğiz.

“MİLLİ GÜVENLİK KONUSUNDA HASSASİYETİ YOK”

Yüce Meclisin takdirine sunulan tezkereler Türkiye’nin milli güvenliği açısından gerekli iradeyi temsil eder. Bu tezkerelere karşı çıkanların gerekçelerini bugün dinledik. Bu mantıksız gerekçeleri üretenlerin hiçbir şekilde Türkiye’nin milli güvenliği konusunda hassasiyeti yok. Bu mantıksız gerekçelerle tezkerelere karşı çıkmaktan bahsetmek ve hayır oyu vermek, milli güvenliğimizi zaafa uğratmaya bahane üretmektir.  Bu yaklaşım, sınırlarımızdaki terör oluşumlarına elverişli ortam oluşturmaya çalışmaktır.

“SÜRESİNİ TARTIŞMAK SAVRULMADIR”

Türkiye’nin terörle mücadelesinde ortaya konulan irade beyanının "süresini" tartışma konusu yapmak başlı başına bir savrulmadır. Türkiye kararlı ve her türlü bedeli ödemeye hazır biçimde terörle mücadele edecektir. Türkiye’nin terörle mücadelede uluslararası işbirliğine destek verdiğini ifade eden maddeler yıllardan beri tezkerelerde zaten vardır. Bunu ifade eden tezkere maddelerini anlamayanların, milli güvenlik konusunda alfabeyi bilmediği açıktır...  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...