Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Nisan 2019 21:25

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
ömer çelik

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası açıklama yapıyor...
Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde:

Fırat Kalkanı harekat bölgesinde PKK, YPG/PYD'li teröristlerin saldırısı sonucunda bir askerimiz şehit oldu. Kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine sabır diliyoruz. Bütün dünya şunu görmektedir ki, yüksek fedakarlıklarla ortaya konulan bu mücadele vazgeçilmezdir. Hiçbir şart altında, tehditten geri atmayarak her türlü bedeli ödemeye hazır olarak bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Yarın 1 Mayıs kutlanacak. 1 Mayıs vesilesiyle emeğin ve alın terinin kutsal olduğunu, böyle bir gelenekten geldiğimizi, emeğin yüceltilmesini hem siyasi hem manevi bakımından bir kez daha hatırlıyoruz. Bu bayramı bir kez daha kutluyoruz. Pazar günü mübarek Ramazan ayına kavuşuyoruz. Barış ve esenlik ayıdır Ramazan ayı. İslam dünyasının her tarafında bu kadar sıkıntılar olduğu dönemde herkese, mazlumlara, Suriyelilere, Arakanlı müslümanlar için barışı ve esenliği getirmesi için Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.

"ABD'NİN DEVLET BAŞKANI ATAMASI YANLIŞIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Bugün itibarıyla Venezuela'da darbe girişimi başladı. Muhalif lider halka sokağa çıkın çağrısı yaptı. Maduro ve anayasanın etrafında silahlı kuvvetler kenetlenmiş gözüküyor. Savunma Bakanı anayasaya sadakat gösterdiklerini söylüyorlar. Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ABD'nin bir başka ülkeye devlet başkanı ataması şeklinde büyük bir yanlışla karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanımız 'postmodern koloni valisi' tanımı getirdi, yüzde yüz doğru bir tanımdır. Gaido demokrasiyi, özgürlüğü getireceğinden bahsedip darbeci askerlerle poz veriyor. Uluslararası ortaklarımızla istişare ederek silahlı kuvvetleri göreve çağırdığından bahnsediyor. Bütün bu cümleler 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan dünya düzeninin, uluslararası hukukun dünyanın en güçlü ülkesi tarafından hukuğu lahvetmesi anlamına geliyor. İç savaşa yol açacak şekilde birtakım çağrıda bulunuyorlar. Demokrasi yığınağı adına koyduğu şeyler birtakım askeri birlikler ve darbe girişimi yapmaya çalışan unsurlardır. Dünyanın hiçbir yarında darbe bir millete mutluluk, saygınlık getirmemiştir. Bu kadar uzaktan Venezuela'nın iç siyasetinde niye taraf olduğumuz soruluyor. Biz ülkelerin anayasalarından, seçilmiş idarecilerinden yanayız ve her türlü darbeye karşıyız. Bizim davranış biçimimiz demokratik ilkelerden ve o ülkelerin anayasal düzenlerden yanadır.

ABD'YE TEPKİ

(ABD'nin Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan etme hazırlığı) Bu son derece vahim bir gelişme. Müslüman Kardeşler'i terör örgütü ilan ederseniz fırsatı ortamı DAEŞ gibi terör örgütlerine açmış olacaksınız. Bu kararın ne kadar yanlış olduğu konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Baştan aşağı yanlış bir karardır.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...