Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2021 11:00

AK Parti ve MHP seçim barajında anlaştı

AK Parti, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası’na ilişkin hazırladığı taslağı MHP’ye sunmuştu. Seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesi ve seçimlere girebilmek için Meclis’te grup kurma şartının kaldırılması konusunda uzlaşı sağlandı. Şimdi gözler ağustos ayında iki partinin yürüteceği ortak çalışmalara kilitlendi.

AK Parti ve MHP seçim barajında anlaştı
AK parti,seçim barajı,MHP,ittifak,daraltılmış bölge

Siyasi Partiler Kanunu Ve Seçim Yasası'yla ilgili gözler ağustos ayına çevrildi. AK Parti ve MHP taslak üzerinde ortak çalışmaya başlıyor. 9 Ağustos’ta yapılacak AK Parti MYK toplantısının ardından sürecin hızlanması bekleniyor.

SEÇİM BARAJI YÜZDE 5'E İNİYOR

AK Parti’nin taslağı MHP’ye ulaşırken heyetler henüz bir araya gelmedi ama taslaklar üzerinde değerlendirmeler yapıldı. MHP’nin bazı maddeler için “uygundur” diye kanaat bildirdiği, bazı maddeler için de “müzakere edilebilir” notunu düştüğü biliniyor. Seçim barajının yüzde 10'dan 5’e düşürülmesi, seçimlere girebilmek için Meclis’te grup kurma şartının kaldırılması uzlaşılan başlıklar arasında yer alıyor. İttifak için baraj getirilmesi ve daraltılmış bölge önerilerinin ise müzakere edileceği öğrenildi.

AK Parti’de çalışmalara Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP’de ise Feti Yıldız başkanlık ediyor. Yazıcı ve Yıldız şimdi ortak çalışmayı yürütecek heyetleri belirliyor. Heyetlerin görüşmelerinin ardından son kararı liderler verecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...