Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Temmuz 2021 13:41 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

AK Parti'den Azerbaycan çıkarması

AK Parti, kardeş ülke Azerbaycan'a üst düzey ziyaret gerçekleştirecek. Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başkanlığındaki AK Parti heyeti, Bakü’de 4 gün temaslarda bulunacak. Heyet Cumhurbaşkanı Aliyev ile de bir araya gelecek.

AK Parti'den Azerbaycan çıkarması
ak parti,numan kurtulmuş,azerbaycan,şusa beyannamesi,erdoğan,ilham aliyev

AK Parti, Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Başkanlığı'nda Azerbaycan'a 4 gün sürecek ziyarette bulunacak. Heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

Geçtiğimiz ay Ankara’da AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasında imzalanan İşbirliği Protokolü’nün ardından gerçekleştirilecek ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Aliyev’in yanı sıra, Azerbaycan Aile Bakanı Bahar Hanım Muradova, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Başkanvekili, Genel Merkez Yürütme Kurulu Başkanı Tahir Budagov, Başbakan Yardımcısı Ali Ahmadov gibi önemli Azerbaycanlı yetkililerle görüşmelerde bulunulacak. Söz konusu görüşmelerde AK Parti ile Yeni Azerbaycan Partisi’nin Türkiye ve Azerbaycan’da birlikte gerçekleştirecekleri projeler ele alınması planlanıyor.

AK Parti Azerbaycan programı 28 Temmuz Çarşamba günü Gence’de gerçekleştirilecek “Milli Manevi Değerlerimize Bağlılık ve Gelecek İşbirliği İçin Yeni Fırsatlar” adlı Konferansın ardından düzenlenecek ortak basın toplantısı ile sona erecek.

AK Parti heyeti, Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, Genel Sekreter Fatih Şahin, Genel Başkanvekili Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Türk İslam Karakoç ve bazı genel merkez yetkililerinden oluşuyor.

ŞUSA BEYANNAMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 15 Temmuz’da iki ülke arasında 'Şuşa Beyannamesi'ni imzalamıştı. Beyanname, Azerbaycan ve Türkiye'nin uluslararası ve bölgesel rolünü güçlendirmeyi ve otoritelerini artırmayı amaçlıyor.

Belgede, ortak ulusal çıkarlar açısından siyasi, askeri ve güvenlik alanlarında koordineli ve ortak eylemlerin teşvikine özel önem veriliyor. Üçüncü bir ülke veya ülkelerin tehdit veya saldırısı durumunda, BM Antlaşması’na uygun olarak karşılıklı yardımın sağlanması öngörülüyor.

Beyannamede ayrıca ulusal ekonomileri ve ihracatı çeşitlendirmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması, malların serbest dolaşımını organize etme mekanizmalarının oluşturulması, Zengezur koridorunun açılması, bölgedeki ulaşım ve iletişim bağlantılarının yeniden kurulması gibi güncel konular yansıtılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...