Tgrt Haber
26 May 2022 16:21 - Güncelleme : 26 May 2022 16:54

Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'nin NATO açıklamasına sert tepki

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, NATO'nun İsveç ve Finlandiya konusunda Türkiye'ye olan tutumuna dair CHP'den yapılan açıklamalara sert tepki gösterdi. Çelik, "NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler alınmasına şaşmamalı' gibi bir ifade kullanılması ise son derece yakışıksızdır" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten CHP'nin NATO açıklamasına sert tepki
AK Parti,NATO,CHP,Türkiye,İsveç,Finlandiya

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine olan başvurusunu değerlendirdi. Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği hakkında teröre destek konusunu gündeme getirmesine 'taktik bir hata' denmesine dair CHP'den yapılan açıklamaya da değinen Çelik, CHP'yi çok sert sözlerle eleştirdi. 

"BU BİR MİLLİ EGEMENLİK VE GÜVENLİK KARARLILIĞIDIR"

CHP'nin açıklamasında Türkiye'nin güvenliğine zarar veren ülkelerin bulunmasına karşı çıkılması ve terör örgütlerine verilen desteğin kesilmesinin istenmesinin 'kusur' olarak göründüğünü belirten Çelik," Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için teröre karşı kararlı durmak zorundayız. Bu bir milli egemenlik ve milli güvenlik kararlılığıdır" ifadelerini kullandı.

"KARŞI ÇIKMAK EN TEMEL HAKKIMIZ"

İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK'ya destek vermemesini istemek Türkiye'nin en temel hakkı olduğunu söyleyen Çelik, "CHP adına buna karşı çıkılması, Türkiye’yi her önüne gelene otomatik onay veren iradesiz bir ülke gibi göstermektir. Bunun, 12 Eylül darbe yönetiminin Yunanistan’la ilgili yaptığı yanlıştan farkı yoktur" dedi.

"SON DERECE YAKIŞIKSIZDIR"

Çelik'in sosyal medyasından yaptığı açıklamalanın devamında şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin tutumuna dair CHP adına yapılan değerlendirmede, “NATO ortaklarımızdan güçlü tepkiler alınmasına şaşmamalı” gibi bir ifade kullanılması ise son derece yakışıksızdır. Kendi ülkesine başka ülkelerin gösterdiği haksız tepkiyi olağan karşılayan bir zihniyettir bu.

Türkiye’nin bağımsız iradesi Cumhurbaşkanımızın açıklamalarında net ortaya konulmuştur.

Bu irade, NATO Genel Sekreteri tarafından saygıyla karşılanmıştır. CHP adına yapılan açıklamanın NATO Genel Sekreterinin gösterdiği hassasiyetten bile yoksun olması yadırgatıcıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...