Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2021 17:38

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Kürt sorunu yok, yamalı bohçaya dönen ittifak sorunu var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorunu çıkışı yeni bir tartışma başlattı. AK Parti Grup Başkanı Muhammet Emin Akbaşoğlu TGRT Haber canlı yayınında Kılıçdaroğlu'na cevap verdi: Kürt sorunu yok ittifak sorunu, dikiş tutmayan yamalı bohça sorunu var. Maskeli balo sona eriyor.

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Kürt sorunu yok, yamalı bohçaya dönen ittifak sorunu var
Kürt sorunu,CHP,HDP,kılıçdaroğlu

Millit İttifakı'nın HDP ile işbirliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözeriz” çıkışı ve HDP'den gelen 'adres İmralı' cevabı, Ankara'da yeni bir tartışma başlattı. Kılıçdaroğlu, HDP'nin “Biz İmralı’yı muhatap alırız” cevabına adres olarak TBMM’yi göstermesiyle devam eden tartışmayı, AK Parti Grup Başkanı Muhammet Emin Akbaşoğlu, TGRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Akbaşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun tepkilere neden olan çıkışına cevap verirken çarpıcı tespitlerde bulundu.  

AÇIKLAMALAR STRATEJİ GEREĞİ

AK Parti’nin terör sorununu tarihin çöp sepetine atma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Akbaşoğlu, “Bugün terörist sayısı 200’ün altına düşmüştür. Güvenlik güçlerimiz ve Diyarbakır annelerimiz gerekli cevabı PKK ve HDP’ye vermektedir. Cerablus, El-Bab, Azez ve Afrin harekatları bölgedeki terörün ortadan kaldırılması için atılan tarihi adımlardır. Bunlardan sonra Kılıçdaroğulu’nun açıklamaları ancak bir stratejinin gereği olabilir” dedi. 

KÜRT SRORUNU YOK İTTİFAK SORUNU VAR

Akbaşoğlu şöyle konuştu:

“Kendilerine dışarıdan sufle edilen bir stratejinin hayata geçirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Danışıklı dövüş. İyi Parti, HDP ve CHP arasında tam bir ittifak var. Gizli kapılar ardında verilen rolü oynamaktadır. İyi Parti, HDP ve CHP içinde bu ittifakı reddeden kesimler vardır ve yönetimleriyle aynı düşünmemektedirler. Bu, partilerin tabanlarını birbirlerine yakınlaştırma atraksiyonudur. Bu manada İyi Parti’nin tabanını ve kendi tabanındaki itirazları HDP’ye alıştırmaya dönük bir çıkıştır. HDP’nin oylarıyla AK Parti karşıtlığını kendileri açısından olumlu bir neticeye dönüştürmeye çalışıyorlar. CHP, İyi Parti ve HDP arasında yamalı bohça ittifakı var, dikiş tutmuyor, her yerinden patlıyor. Salvolarla, suflelerle ve atraksiyonlarla zamanı geçirmeye çalışıyorlar. Olmayan Kürt sorununu başka bir yere vardırmaya çalışıyorlar. Kürt sorunu değil ittifakı sağlama meselesidir. CHP, olmayan sorunu HDP ile çözeriz diyor. CHP HDP’yi meşrulaştırmak, HDP de İmralı’yı meşrulaştırmak istiyor. Bir takım oyalama taktikleri ile meseleyi zamana yayarak üç partinin tabanlarını bir arada tutmak istiyorlar. Çünkü maskeli balo sonra eriyor.”  

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Kürt sorunu yok, yamalı bohçaya dönen ittifak sorunu var

A’DAN Z’YE TÜM KUŞAKLAR MUHATABIMIZ

A’dan Z’ye bütün kuşaklarla muhatap olduklarını belirten Akbaşoğlu, yeni nesillerin yeni ufuklara vesile olduğunu söyledi. Gençlerden yana büyük beklentileri olduğunu belirten Akbaşoğlu, 2053 ve 2071 vizyonlarını da gençlere emanet edeceklerini belirtti. “Bir çağ açıp kapayan Fatih gençlerimizin sembolüdür” diyen Akbaşoğlu, bu yıl yaklaşık 6 milyon gencin daha oy kullanacağını belirterek “Milli stratejiler çerçevesinde genç dimağların yeni icatlarını hazırlayabileceği TEKNOFEST’i organize ettik. Spor sahaları, gençlik merkezleri, üniversiteler, okullar, yurtlar, sosyal aktivasyonlar için büyük eserlere imza attık. Hedefler, ufuklar ve fırsatlar meydana getirdik” dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...