Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 May 2021 11:09

AK Parti'den "yüzde 30"a anketle cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, anket çalışmalarını ve gençlerin AK Parti’ye olan bakışını anlattı. Z kuşağının yüzde 33’ünün AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen Şen, AK Parti’nin oy oranının yüzde 40 olduğunu açıkladı.

AK Parti'den "yüzde 30"a anketle cevap
ak parti,CHP,anket,erdoğan,seçim,türkiye

AK Parti AR-GE ve Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, tartışılan anket araştırmaları ve sosyal medyanın 2023 seçimlerine etkisinin nasıl olacağına ilişkin Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’a açıklamalarda bulundu.

ANKETLERDE AK PARTİ'YE KARŞI ALGI 

Mustafa Şen, yapılan bazı anketlerde bir algı operasyonu yapılarak AK Parti’nin oy oranının yüzde 30’ların altında gösterildiğini söyledi. Yalan yanlış anket yapan anket şirketlerinin olduğunu söyleyen Şen, “Bunun hiçbir bilimsel altyapısı yok. Araştırmanızı doğru yapmıyorsunuz” diyerek anket şirketlerini eleştirdi.

Kendi yaptıkları anket çalışmalarına ilişkin seçim pusulalarını vatandaşların önlerine koyarak seçim yapar gibi anket yaptıklarını belirten Şen, “Biz 5 bin kişi üzerinden Türkiye geneli yüz yüze anket yaptık. Seçim pusulasını önlerine koyduk. Seçim yapar gibi yaptık” dedi.

AK PARTİ’NİN OY ORANI YÜZDE 40

Yaptıkları anket çalışmalarına göre AK Parti’nin oy oranının yüzde 40 olduğunu açıklayan Mustafa Şen, AK Parti’nin oy oranının CHP’nin oy oranından 17 puan üzerinde olduğunu söyledi.

Z KUŞAĞININ YÜZDE 33'Ü AK PARTİLİ

Z Kuşağının AK Parti’ye yüzde 33 oranında oy verdiğini belirten Şen, Z Kuşağı seçmeni açısından partisinin CHP’ye 10 puan fark attığını açıkladı. X ve Y kuşakları bağlamında ise AK Parti’nin yüzde 38 düzeyinde aldığı oyla CHP’ye 15 puan fark attığını söyleyen Şen, “X, Y ve Z kuşaklarının ortalaması yüzde 35’dir. Dolayısıyla gençliğin birinci partisi AK Parti’dir. Gençliğin lideri Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

YÜZDE 30 ORANINDA KARARSIZ OLMAZ

CHP’nin yaptığı anketlerdeki yüzde 30 oranındaki kararsızlara dikkati çeken ve kararsızların oy oranının yüzde 20-30’larda çıkmasının mümkün olamayacağını söylen Şen bunun sebebini ise şöyle açıkladı: Çünkü, politize toplumlarda kararsızlar az çıkar. Politizasyon ve kararsızlık ters orantıdır. Kutuplaşma, yani polarizasyon olan bir yerde de kararsızlık az olur. Türk toplumunun kutuplaştığını söylüyorlar ya… Türk toplumu kutuplaşmışsa kararsız yüksek olamaz.

AK PARTİ ANKETİNE GÖRE KARARSIZ OY ORANI YÜZDE 6

Mustafa Şen son olarak AK Parti tarafından yapılan anketlerdeki kararsız ve cevap vermeyen seçmenlerin oranlarını açıkladı. Kararsızların yüzde 6, cevap vermeyenlerin ise yüzde 5 oranında olduğunu aktaran Şen, “Bunlar elbette her zaman birkaç puan oynar ama daha fazla değil” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...