Tgrt Haber
19 May 2014 18:16

AK Partili Kapusuz'dan CHP'ye istifa tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifa etmeyi düşünmesi milletin verdiği görevi yerine getirmekten aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabulüdür" değerlendirmesinde bulundu.

AK Partili Kapusuz'dan CHP'ye istifa tepkisi
sabahat akkiraz, kemal kılıçdaroğlu, CHP, salih kapusuz, ak parti, Partiler haberleri, Partiler,

Kapusuz, Twitter hesabı üzerinde yaptığı değerlendirmede, CHP'li bir milletvekilinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "milletvekilliğinden toplu istifa edelim" teklifinden bulunduğu, Kılıçdaroğlu'nun da bunun bir seçenek olduğunu ifade ettiği yönündeki haberleri anımsattı. Kapusuz, CHP'nin maskesinin düştüğünü, yaşanan büyük acı üzerinden CHP'nin nasıl bir siyasi fırsatçılık peşinde koştuğunun ayan beyan ortaya çıktığını ifade etti. Kapusuz, kendilerinin Soma'daki yaraları sarmak için çabalarken CHP'nin bu acılardan siyasi rant devşirme peşine düştüğü iddiasında bulundu. Acının siyasetini yapmanın ve buradan iktidar çıkarmaya çalışmanın CHP'ye yakıştığını vurgulayan Kapusuz, değerlendirmesine şöyle devam etti: "Zira son 60 yıla baktığınızda CHP'nin geleneğinde hep bu vardır. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Daha yeni bir seçim yaptık ve millet CHP'ye gereken dersi verdi. Buna rağmen CHP sokak olaylarını tetiklemek ve sistemi tıkamaya yönelik arayışlara girmek gibi yollara tevessül etmektedir. Kaldı ki bu millet CHP'ye mecliste muhalefet etsin diye oy vermiştir. CHP'nin toplu istifa etmeyi düşünmesi milletin verdiği görevi yerine getirmekten aciz olduğunun göstergesidir. Yani siyasi beceriksizliğinin kabulüdür." Milletin verdiği muhalefet görevini yapmaktan kaçan ve havlu attığını beyan eden CHP'ye milletin sandıkta yine cezayı keseceğini belirten Kapusuz, "Yani siyasi fırsatçılık peşinde koşan CHP'nin Sine-i Millet'e gitmesinin karşılığı Sille-i Millet olacaktır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...