Tgrt Haber
22 Haziran 2022 13:00 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 13:05

AK Partili Karahocagil’den TÜSİAD’a tepki: Tam bir handikap

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, dış politika ve büyümeye ilişkin yaptığı açıklamalarının ardından TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan'a tepki gösterdi. "Onlar için yerli duruş, milli duruş, tam bir handikaptır.” Diyen Karahocagil, Turan’a ithafen ağababalarından aldıkları sömürme taktiklerini ülkemizde uyguladıklarını ifade etti.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
AK Partili Karahocagil’den TÜSİAD’a tepki: Tam bir handikap
tüsiad

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan'ın açıklamalarının ardından sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sen bize dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bileceksin.” Sözlerinin ardından yeniden gündeme gelen Turan’a "Onlar için yerli duruş, milli duruş, tam bir handikaptır. Ağababaları nasıl Afrika'yı, güçsüz ülkeleri sömürüyorsa bunlar da aldıkları dersle sömürme taktiklerini ülkemizde uygulamaya devam ediyorlar." Diyen Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin sert sözler söyledi.

"BU MONTAJCI KAFALARIN AKILLARINDAN GEÇMEZ"

"Görevi, bu ülkenin sanayisine katkılar sağlamak, üretimi, ihracatı artırmak olması gereken TÜSİAD çıkıyor, dış politika dersi veriyor. Rahmetli Erbakan Hoca'nın deyimiyle 'bu montajcı kafalar' sadece kendi kasalarına, kendi keselerine gireni bilirler, ülke için, millet için, bir şeyler yapma, üretme akıllarından geçmez." Diyen Amasya Milletvekili, istikrarlı bir hükümetin onların işine gelmediğini dile getirdi.

"BUGÜNKÜ PAHALILIKTAN EN ÇOK KİMLER FAYDALANIYOR"

"Onlar için yerli ve milli duruşun handikap olduğunu ifade eden Karahocagil, “Ağababaları nasıl Afrika'yı, güçsüz ülkeleri sömürüyorsa bunlar da aldıkları dersle sömürme taktiklerini ülkemizde uygulamaya devam ediyorlar. Bugünkü pahalılıktan, fiyat artışlarından en çok kimler faydalanıyor, en çok kimlerin cebine paralar akıyor, en çok kimler kasalarını dolduruyor, bunları sorgulamamız lazım." ifadelerini kullandı.

"ARTIK TÜRKİYE'DE HİZMETLER KONUŞULUYOR"

Karahocagil, AK Parti olarak hizmetlerden, projelerden ve yatırımlardan bahsettiklerini anlatarak, "Muhalefet ise Biden'ın söz verdiği destekler için gözlerini dört açmış Amerika'ya bakıyor. Bakmakta haklılar, ne yapacaklarını, bu milletin, bu gençlerin gözlerini nasıl boyayacaklarının hesabı içindeler. Halbuki AK Parti halkını, gençlerini yönetime katmasıyla gecenin içindeki sabahı, karanlığın içindeki güneşi ortaya çıkardı. Artık Türkiye'de hizmetler konuşuluyor. Güven ve istikrar içinde hükümet, meclis, bürokrasi; üretime, yatırıma, istihdama, adaletin tesisine ve kalkınmaya odaklandı." değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ülke ekonomisi hakkında yaptığı bir değerlendirmede "TÜFE üç haneye yükseliyor, fakirleşerek büyüyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise TÜSİAD Başkanı Turan'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erdoğan konuşmasında, "TÜSİAD'ın başına gelen kişi, sen bize dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz? Eğer TÜSİAD böyle giderse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın, CHP size ne diyorsa o ağızla konuşuyorsunuz." dedi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...