Tgrt Haber
29 Ağustos 2014 20:54

AK Parti'nin yeni 'A Takımı' belli oldu

AK Parti MKYK, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplandı. Toplantı 1.5 saat sürdü.

AK Parti'nin yeni 'A Takımı' belli oldu
ak parti,yeni kabine,a takımı,başbakan davutoğlu,ak parti de yeni dönem,

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.AK Parti Genel Merkezi'nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Toplantıya ilişkin basın açıklamasına Hüseyin Çelik ile birlikte Beşir Atalay geldi. Hüseyin Çelik görevi Beşir Atalay'a devrettiğini açıkladı. AK Parti Sözcülüğü ile Tanıtım ve Medya Başkanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Malatya Milletvekili Öznur Çalık getirildi.Beşir Atalay, partide yeni bir görevlendirme olduğunu söyledi. Atalay, Hüseyin Çelik ile hukukunun çok derin olduğunu,  Çelik'in uslubuna ulaşamayacağını belirterek Çelik ile yine aynı çatı altında görev yapacağını söyledi.
Beşir Atalay toplantı ile ilgili şunları söyledi.
Hüseyin Çelik'in görevi Tanıtım ve Medya Başkanlığı'na Beşir Atalay gelitirildi.  
Ekonomik İşler Başkanı Dr. Mehmet Muş Numan Kurtulmuş'un yerine getirildi.
Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin yerine  Öznur Çalık getirildi.
Bu MYK ilk toplantısını yapacak.
Pazartesi günü ilk bakanlar kurulu yapılacak.  Pazartesi günü yeni Genel Başkanla ilk grup toplantısı yapılacak.  62. Hükümetin programı okunacak.  
Pazartesi günü ayrıca milletvekili olmayan Numan Kurtulmuş Meclis'te yemin edecek.  6 Eylül'de güven oylamasından sonra, 7-8-9 Eylül'de torba kanunungörüşmeleri tamamlanacak. Meclis sonra 1 Ekim'e kadar tatile girecek.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hükümet sözcüsü olarak görevine devam edecek.
Atalay, bakanlığı devrederken böyle bir görev alacağımı bilmediğini bunun kendisi için sürpriz oldu. 

Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...