Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2014 17:47

Ala, 'Çözüme katkı sağlarsa adım atarız'

Bakan Ala, Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesi konusunda, "Biz bu sorunu kökten çözme hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımları atarız" dedi.

Ala, 'Çözüme katkı sağlarsa adım atarız'
bakan ala,açıklamalar,

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Öcalan'ın cezaevi şartlarının iyileştirilmesi konusuna ilişkin,  "Biz bu sorunu kökten çözme hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımları atarız ve yolumuza devam ederiz. Yani o adımlar atılması gerekiyorsa da o adım atılır ama milletin bu sorunun çözümüne tamamen katkıda bulunacaksa" dedi
Amasya'da bulunan Bakan Ala, basın mensuplarının "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açıkladı, 'süreç ilerledikçe Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartları iyileşebilir' şeklinde. Bu yönde bir çalışma mı var ya da ilerleyen bir sürece mi işaret ediyor?" sorusuna, Türkiye'nin önemli bir sorununu çözmeye çalıştıklarını anlattı.
Bu sorunu çözmenin projesinin adını da "Çözüm süreci" olarak koyduklarını belirten Ala, ülkenin bu konuda ciddi maliyetler verdiğini kaydetti.

Bakan Ala, bundan sonra o maliyetleri millete ödetmeden yola devam etmek istediklerini dile getirerek, "Milletimizin çoluğunun, çocuğunun şehit olmadan ya da kaybetmeden bu sorunu çözerek Türkiye'nin yoluna devam etmesini istiyoruz.  Bunun adını da çözüm süreci olarak koyduk. Bu 77 milyonun lehine olan, kimsenin kaybetmediği, herkesin kazanabileceği bir süreçtir. Bu süreçte yolumuza devam ederken önümüze çıkan engellerin bertaraf edilmesi fırsatların değerlendirilmesi yönünde adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.
"Engelleri bertaraf edip yolumuza devam ediyoruz"Her adım atıldığında bir sonraki adımın atılmasının kolaylaştığını vurgulayan Ala, şöyle devam etti:"Ama bunları sabote etmeye çalışan, bu ağır sorunu Türkiye'nin çözerek yoluna devam etmesinin önünü tıkamaya çalışan çeşitli aktörler olacaktır. Bunlar beklemediğimiz engeller değil, bekliyoruz, bunları tahmin edebiliyoruz ve bunları bertaraf edip yolumuza devam ediyoruz. Biz bu sorunu kökten çözmek hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımları atarız ve yolumuza devam ederiz. yani o adımlar atılması gerekiyorsa da o adım atılır ama milletin bu sorunun tamamen çözümüne katkıda bulunacaksa."Ala, gazetecilerin "İmralı'nın adresi değişebilir' yönünde iddialar oldu. Böyle bir durum söz konusu mu?" sorusuna, "Böyle bir durum söz konusu değil. Şu anda bizim baştan ortaya koyduğumuz perspektif devam ediyor. Orada aynen yolumuza devam ediyoruz. Baştaki tahmin ettiğimiz yoldaki işaretler neyse yolumuzu belirleyen ölçütlerimiz neyse o devam ediyor" yanıtını verdi. Bakan Ala, "Öcalan'ın Sincan ya da Bursa'ya gönderilme gibi bir durum söz konusu mu" sorusuna öyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti.Öcalan'nın şartlarının daha önce iyileştirildiğini anlatan Ala, Türkiye bu sorunun çözümü için ortaya koyduğu projeyi destekleyecek adımları atmakta tereddüt etmediğini söyledi.

Kaynak AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...