Tgrt Haber
01 Mart 2014 17:42

Ala, 'Telefonların dinlenmiş olması vatana ihanettir'

Ala, 'Kriptolu telefon dağıtılıp, üretilip sonra da bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir' dedi.

Ala, 'Telefonların dinlenmiş olması vatana ihanettir'
efkan ala'dan açıklama, telefon dinlemeleri, ala'dan vatana ihanet suçlaması,

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yasa dışı dinlemelere ilişkin "Devletin en önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp, üretilip sonra da bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir" dedi. Bakan Ala, özel uçakla geldiği Batman'da Vali Yılmaz Arslan tarafından karşılandı. Valiliği ziyaret eden Bakan Ala, burada yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini garanti altına alma ve ona değer verme konusunda çok mesafeler katettiklerini söyledi.
Bakan Ala, gazetecilerin yasa dışı dinlemeler konusundaki sorusu üzerine, "Dinlemeler konusunda aslında bir kapalı sistemin hangi sorunları üretebileceğini ortaya koyması bakımından ilginçtir. Bu Türkiye'ye yakışan bir durum değildir. Devletin içerisine çöreklenmiş örgütlü bir yapı bunu gerçekten gerçekleştirmiş" dedi. AK Parti hükümetinin eğer bir problem varsa onu gizlemediğini, milletten kaçırmadığını belirten Bakan Ala, şöyle konuştu: "Onu ortaya koyarız. Milletle beraber çözeriz. Ciddi bir problem vardır. Biz insanların özel hayatını, hak ve özgürlüklerini, iletişim bilgilerini, haberleşme özgürlüğünü, kendi özel hayatlarını korusun diye istihdam ettiğimiz insanlardan çok az bir kısmı, çok sayıda insanı dinlemiştir. Bu fark edilmiştir. Şimdide gereği yapılacaktır, yapılıyor. Biz hiçbir kurum içerisinde, devletten maaş  alan hiç kimsenin yada vatandaşların herhangi bir kısmının suç işlemeyeceğini elbette garanti edemeyiz ama suç işleyenlerin suç işlemesini önlemeye çalışmaya garanti ederiz. Her türlü tedbir almayı garanti ederiz. Ama buna rağmen suç işleyenler olunca da onları da saklamadan gizlemeden ortaya koyup gereğini yapacağımızı garanti ederiz. Devlet böyle çalışır. Bunun sorumluları hakkında devlet harekete geçmiştir .İşlemlerini yapacak, soruşturmalarını başlattı ve gereğini yapıyor."
"Çok daha vahim diyebileceğimiz dinleme sayıları, süreleri konusunda gerçekten hukukun, aklın, ahlakın almayacağ bir durum ortaya çıkmıştır" diyen Bakan Ala, şunları söyledi: "Ortaya daha da çıkmaktadır ama gereği yapılıyor. Bu biraz hoşlanmadığımız arzu etmediğimiz ihanete varan bir yapıdır. Bir faaliyettir. Devlet çok badireler aşmış bir geleneğe sahiptir. Bunların da üstesinden geliyor gereğini yapıp yolumuza devam ediyoruz. Şu çok açık devletin en önemli birimlerine kriptolu telefon dağıtılıp üretilip sonra da bunun dinlenmiş olması vatana ihanettir. Bunun başka izahı olmaz. Bu bir devlete karşı işlenebilir en ağır suçtur. Bunun gereğini yapmak bizim vatandaşa karşı sorumluluğumuzdur. Bunun gereği yapılacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...