Tgrt Haber
20 Ocak 2022 15:58

Ali Babacan’dan Abdullah Gül açıklaması

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek ittifak açıklamasında bulundu.

Ali Babacan’dan Abdullah Gül açıklaması
Ali Babacan,Abdullah Gül,

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kayseri’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Yaklaşık 2 yılı geçen partinin örgütlenme süreciyle ile ilgili bilgi veren Babacan, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüp görüşmediği üzerine açıklamalarda bulundu.

“3-4 AYDA BİR EV SOHBETİ YAPIYORUZ”

İnsani ilişkilerin devam ettiğini söyleyen Babacan, “3-4 ayda bir oturup ev sohbeti yapıyoruz. Hem bir siyasetçi hem de bir devlet adamı olarak tecrübelerini önemsiyorum. Tecrübelerinden istifade ediyoruz.

“AKTİF SİYASETTE OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

Kendisi aktif siyasette olmayacağını söyledi. Dolayısıyla partimizle formel ya da informel bir ilişkisi yok. Partimiz kurulurken fikri desteğini verdi, yeni bir partinin Türkiye için çok gerekli olduğunu ifade etti.” İfadelerini kullandı.

Ali Babacan’dan Abdullah Gül açıklaması

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Babacan, bir ittifak içinde yer alıp yer almayacakları sorusunu ise şöyle cevapladı:

”DEVA Partisi şu anda herhangi bir ittifak içinde yer almıyor. Şu ana kadar diğer partilerle yaptığımız somut iş birliği anlamında parlamenter sistem çalışması oldu. Önümüzdeki süreçte biz herhangi bir ittifakta yer alır mıyız yoksa seçimlere tek başımıza mı gireriz bunun kararını oluşturacağız, bugün itibarıyla bir kararımız yok. Tabii ki yaptığımız hazırlıkları ittifakta olursak ittifak masasına koyarız, çünkü bunlar ülkemiz için yaptığımız hazırlıklar. Başka fikri olanlar da koyar."

Ali Babacan’dan Abdullah Gül açıklaması

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...