Tgrt Haber
06 Haziran 2022 11:17 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 11:24

Ali Babacan’dan adaylık çıkışı: 6’lı masadan çıkmazsa ben adayım

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde muhalefette aday belirsizliği sürerken 6’lı masada yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan ilginç bir çıkış geldi. Babacan 6’lı masadan aday çıkmazsa cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Ali Babacan’dan adaylık çıkışı: 6’lı masadan çıkmazsa ben adayım
ali babacan,deva,cumhurbaşkanı adayı

Siyaset camiası 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandı. Zaman zaman ortaya atılan ‘erken seçim’ ihtimali hükümet ve Cumhur ittifakı ortaklarından MHP tarafından reddedilirken seçimin zamanında yapılacağı defalarca kez söylendi. Cumhur ittifakında aday ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ olurken muhalefette ise belirsizlik sürüyor. Kılıçdaroğlu’na aday ol çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a CHP’liler ‘seçimi erkene al adayı gör’ resti çekerken 6 muhalefet liderinin oluşturduğu masada ilkeler belirlense de isim netleşmiş değil.

6’LI MASADA ADAY ÇIKMAZI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı istediği ve partisinden büyük desteği görülse de altılı masadan adaylığa sıcak bakılmadığı saklanamayacak bir gerçek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “başbakan olacağım” söylemine tepki göstermeyen 6’lı masa durum Kılıçdaroğlu’nun adaylığına gelince sessizliğe gömülerek “kazanabilecek bir aday” etrafında birleşilmesi gerektiğini dile getiriyor.  

BABACAN’DAN ADAYLIK ÇIKIŞI

Muhalefetteki aday belirsizliği ve 6’lı masanın gün geçtikçe seçmenin gözünde kan kaybetmesi sonrasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan ilginç bir çıkış geldi. Daha önce seçimlere kendi partisi ve logosu ile gideceğini söyleyen Babacan “adaylık” için kapıyı bu sefer net bir şekilde araladı. 6’lı masadan herhangi bir aday ismi çıkmaması durumunda Babacan “aday” olacağını söylerken partisinin genel başkanının doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etti.

6’LI MASAYI DEĞERLENDİRDİ

6’lı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Babacan, cumhurbaşkanlığı adaylığı için kriterlerin belirlendiği ancak herhangi bir ismin konuşulmadığını söyledi.

Babacan sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

Siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olması lazım. Bir siyasi olacak, bir başka ismin Cumhurbaşkanı adayı olması için çalışacak. Böyle bir şey olmaz. Bizim temel amacımız adayımızın açık farkla seçimi kazanması.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...