Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 May 2014 14:39

Almanya, Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

UETD Genel Başkanı Çelik, 'Yaklaşık 2 aydır Başbakanımızı karşılamak için hazırlık yapıyoruz. Şu anda son aşamaya geldik ve sabırsızlıkla bekliyoruz' dedi.

Almanya, Başbakan Erdoğan'ı bekliyor
almanya, başbakan erdoğan, almanya başbakanı bekliyor

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'taki Almanya ziyaretine ilişkin, "Yaklaşık 2 aydır Başbakanımızı karşılamak için hazırlık yapıyoruz. Şu anda son aşamaya geldik ve sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. UETD Genel Başkanı Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Mayıs'ta Başbakan Erdoğan'ın katılacağı UETD'nin 10. yıl etkinliği için 18 bin kişilik Köln Lanxess Arena'yı kiraladıklarını söyledi.15 bin kişinin de salon dışına yerleştirilen dev ekranlardan programı izleyeceğini ifade eden Çelik, etkinliğin miting havasında geçeceğini dile getirdi. Etkinlik için aylardır hazırlık yaptıklarını ifade eden Çelik, çok yoğun katılımın olacağını ve şu an tek amaçlarının insanları küstürmeden programı tamamlamak olduğunu anlattı.
Salona girişler için bastırılan kartlarının günler öncesinden tükendiğini vurgulayan Çelik, "O kadar yoğun ilgi var ki insanlarımıza artık 'gelmeyin ne salonda ne de dışarda yerimiz yok' diyoruz ama bizi dinleyen yok. Beklediğimizden çok daha fazla katılım olacak" diye konuştu.
 "Yaklaşık 2 aydır Başbakanımızı karşılamak için hazırlık yapıyoruz. Şu anda son aşamaya geldik ve sabırsızlıkla bekliyoruz" diyen Çelik, UETD'nin şube ve bölgelerinden programa yaklaşık 30 bin katılım talebi geldiğini ancak salonun 18 bin kapasiteli olması sebebiyle 15 bin kişinin de dışarda dev ekranlardan etkinliği takip edeceğini vurguladı. Süleyman Çelik, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle  programdaki kutlamaları iptal ettiklerini söyledi. Programın maden faciasında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayacağını dile getiren Çelik, Soma'da hayatını kaybedenleri için yardım toplanacağını da belirterek, "Başlatacağımız yardım kampanyasını herkes tarafından bilinen birkaç yardım kuruluşuyla organize edeceğiz. Oraya gelen vatandaşlarımıza bu konuda çağrıda bulunacağız ve yardımlarını isteyeceğiz" ifadesini kullandı.
Son dönemde Almanya'daki bazı siyasilerin Başbakan Erdoğan'a eleştirilerini artırdığına da dikkati çeken Çelik, Almanya'daki siyasilerin sadece eleştirenlerden oluşmadığını ve ülkede farklı düşünen, çoğunluğu temsil eden ve Başbakan Erdoğan'ın gelişiyle alakalı olumlu düşüncelere sahip siyasilerin de olduğunu kaydetti. Bazı sivil toplum kuruluşlarının UETD'nin 10. yıl dönümü ekinliği sırasında protesto yürüyüşü düzenleyeceğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Cumartesi günü Avrupa Alevi Federasyonu'nun Köln şehrinde bir mitingi ve yürüyüşü söz konusu. Burası Almanya, biz nasıl ki bir Avrupa teşkilatıysak, bir Almanya sivil toplum  kuruluşuysak onlar da Almanya'da kurulmuş merkezi Köln’de olan bir dernektir. Sayın Başbakanımızın gelişini protesto etme amacıyla bir yürüyüş düzenliyorlar. Düzenleyebilirler, kendilerinin demokratik hakkıdır. Köln içinden Ren Nehri geçen bir kenttir. Ren Nehri'nin sol tarafında Avrupa Alevi Federasyonu yürüyüşünü yapacaktır biz de Köln'ün sağ tarafında, Sayın Başbakanımızı ağırlayacağız. Herhangi bir olumsuzluğun olacağını düşünmüyorum." Köln'de esnaflık yapan Hidayet Yiğit ise Başbakan Erdoğan’ı Köln’de misafir etmekten dolayı onur duyacaklarını söyledi.
Alman medyasında Başbakan Erdoğan'ın gelmesine tepki varmış gibi bir hava oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Yiğit, "Bunların hepsi boş. Başbakanımızı 30 bin kişi karşılayacak. 60 bin kişilik bir stad olsaydı buradaki insanlar koşup Başbakanımıza sarılmak isteyecektir" dedi. Son on yılda Türkiye'nin çağ atladığını ifade eden Yiğit, bunun kimse tarafından küçümsenemeyeceğini ifade ederek, "Başbakanımızla gurur duymamız gerekiyor. Her anlamda güçlü olması yabancıların bakış açısını değiştirdi. Ekonomimizin güçlü olması bizi vatandaş olarak da güçlü kılıyor" şeklinde konuştu.
Esnaf Reşit Şahin de çözüm sürecinde gösterilen çabaların önemine işaret ederek, "Başbakanımıza terör olaylarını bitirdiği için teşekkür ediyorum. Türk-Kürt ayrımı yapılmıyor. Çözüm sürecine verdiği desteği destekliyorum. Ben kendisine her akşam dua ediyorum" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...