Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Nisan 2014 13:30

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Ankara'da

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Almanya Cumhurbaşkanı Gauck Ankara'da
Almanya Cumhurbaşkanı, Joachim Gauck, ankara, turkiye

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Gauck'un ziyareti, Aslanlı Yol'dan yürüyüşle başladı. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Gauck, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Ziyareti sırasında Gauck'a, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ eşlik etti.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'u törenle karşıladı. Gauck'un makam aracına Çankaya Köşkü'ne girişinden tören alanına kadar, Türkiye ve Almanya bayrakları ile tarihteki 16 Türk devletini temsil eden bayrakları taşıyan atlılar eşlik etti.  21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Gauck Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı.  
Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Gauck'un hayat arkadaşı Daniela Schadt'ın da bulunduğu törenin ardından, Büyük Şeref Kapısı önünde basına poz verildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in de yer aldığı törende, daha önce de Cumhurbaşkanlığı yerleşkesindeki bazı programlarda kullanılan "multikopter" ile havadan görüntü çekildi.Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Hayrünnisa Gül ve Daniela Schadt, Gül'ün makam odasının balkonuna çıkarak kent manzarasını izleyip, sohbet ettiler. Gül, Gauck onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanı Gauck ile Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...