Tgrt Haber
24 May 2014 11:16

Almanya'da gurbetçiler Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Başbakan Erdoğan'ın Köln mitingi öncesi alınan önlemler ve hazırlıklar tamamlandı. Mitinge katılımcı sayısının 40 bin civarında olması bekleniyor.

Almanya'da gurbetçiler Başbakan Erdoğan'ı bekliyor
almanya, köln, köln mitinci, gurbetçiler, başbakan erdoğan

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UEDT) 10. yıl kutlaması çerçevesinde Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek mitingi öncesi kentte alınan önlemler ve hazırlıklar tamamlandı. 20 bin seyirci kapasiteli Köln Lanxess Arena Spor Salonu'nda düzenlenecek mitinge güvenlik gerekçesiyle katılımcı sayısının 18 bin olacağı belirtildi. 20 bin civarında destekçinin de Lanxess Arena'nın çevresinde mitinge katılması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'ın 2008 yılında gene aynı spor salonunda düzenlediği mitinge 20 bini içerde 20 bini dışarda olmak üzere 40 bin kişi katılmıştı.
Öte yandan miting öncesi ve sırasında kente protesto gösterilerinin de olması bekleniyor. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yerel saatle 13.00'da kentin en işlek caddelerinden biri olan Eberplatz'dan başlayan bir protesto yürüyüşü düzenleyecek. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından bir de miting gerçekleştirilecek. Protesto yürüyüşüne Alman Sol Parti'sinin yanı sıra pek çok sol grubun destek verecek. Protestocuların sayılarının 30 bin civarında olması bekleniyor. Protesto gösterileri kentin ortasından geçen Ren Nehri'nin karşı yakasında kalacak, Alman polisi bu şekilde çıkması olası olayları engellemek istiyor. Ancak kentte aynı gün düzenlenecek tek gösteri Erdoğan'a karşı yapılacak protesto gösterisi değil. Köln'de bugün irili ufaklı 8 protesto gösterisi düzenleniyor. Bunların arasında en dikkat çekici olanı ise Lanxess Arena'ya 800 metre uzaktaki Köln Messe / Deutz tren istasyonu çevresinde aşırı sağcı grup Pro NWR'nin düzenleyeceği protesto gösterisi. İslam karşıtı olarak da bilinen grubun gösterisinin UEDT'nin düzenlediği mitinge yakınlığı endişe oluşturuyor. Motorcuların düzenleyeceği "Trafikte Hoşgörüsüzlüğe Hayır" gösterisinin de Köln'de yaşanacak trafik yoğunluğuna negatif etki yapması bekleniyor. Bu arada dün akşam küçük bir grup Köln'de bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'i yemek yediği restoran önünde protesto etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlenirken protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...