Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 06:49 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 11:30

Altılı masada ‘Gelecek’ yok! Çatırdamalar yine baş gösterdi

6 muhalefet partisinin kurduğu 6’lı masa yine bir sorun ile karşı karşıya kaldı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Ahmet Davutoğlu’nu deşifre etmesi masayı karıştırdı. Gelecek partisi yöneticiden de gelen “Babacan kendini Kafdağı’nda görüyor. 6’lı masaya karşıyım’ çıkışı tansiyonu yine birden yükseltti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Altılı masada ‘Gelecek’ yok! Çatırdamalar yine baş gösterdi
altılı masa,muhalefet,seçim

Siyaset dünyası 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı. Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken 6 muhalefet partisinin liderinin oluşturduğu 6’lı masadan ise herhangi bir isim çıkmadı. Geleceği her seferinde tartışılan ve bazı konularda farklı düşünceler nedeniyle masanın dağılacağına ilişkin iddialara yenisi eklendi.

BABACAN’IN DEŞİFRESİ MASAYI KARIŞTIRDI

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi ile ayrı ittifak’ önerisi getirdiğini açıklaması 6’lı masada yeni bir krize neden oldu. Bu açıklama sonrasında Gelecek Partisi yöneticisi 6’lı masaya karşı olduğunu açıkladı

GİZLİ PAZARLIKLAR AYYUKA ÇIKTI

6’lı masanın diğer ortakları Gelecek Partisi’nin ‘gizli pazarlıklar’ içine girmesinin ‘etik’ olmadığı görüşünde.

DEVA VE GELECEK KARŞI KARŞIYA GELDİ

Bu açıklamaya ilk tepki Gelecek Partisi’nden geldi. Partinin kurucular kurulu üyesi Abdülkadir Baykay “En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir” diyerek hem kendi genel başkanına hem de Babacan’a tepkisini dile getirdi. Baykay, 6’lı masaya da karşı olduğunu belirterek, Babacan’ın “Kendini Kafdağı’nda gördüğünü” de söyledi. Davutoğlu’nun da yakın çevresine Babacan’ın açıklamalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği belirtiliyor.

‘BİR SÜRE SONRA ATILABİLİR’

DEVA ile Gelecek Partisi arasında ‘pazarlık’ krizi 6’lı masanın diğer ortaklarına da yansıdı. CHP ve İyi Parti’den bu konuda henüz resmî bir açıklama gelmedi. Ancak, edinilen bilgilere göre 6’lı masada Davutoğlu’na yönelik tepkiler her geçen gün artıyor. Davutoğlu’nun bir süre sonra masadan ayrılabileceği veya diğer ortakların Davutoğlu’ndan vazgeçebileceği konuşuluyor.

BABACAN NE DEMİŞTİ?

Babacan, geçtiğimiz günlerde Davutoğlu’nun kendisine “Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım” önerisini sunduğunu açıklamış, öneriyi partinin yetkili organlarına götürdüklerini vurgulayarak “Bir kişi bile desteklemedi. İstemiyor arkadaşlarımız” demişti. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...