Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2022 07:16 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 07:49

Altılı masada ‘taktik’ savaşı! HDP, Yavaş ve Akşener’e kapıları kapattı

Altı muhalefet partisinin oluşturduğu ‘altılı masa’ ile HDP arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda son dönemde adeta bir taktik savaşı yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi konuşulan Mansur Yavaş’a ve ‘Başbakan olacağım’ diyen Akşener’e HDP'nin net tavır koyduğu ve bu isimler aday olursa destek vermeyip kendi adayını çıkaracağı iddia edildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Altılı masada ‘taktik’ savaşı! HDP, Yavaş ve Akşener’e kapıları kapattı
Altılı masa,hdp

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 1 yıl kaldı. Cumhur ittifakını oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefette ise arayış sürüyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çok istediği ancak altılı masada sıcak bakılmadığı yüksek sesle konuşulurken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘Hodri meydan’ mesajı CHP’de huzursuzluğa sebep oldu. CHP yönetimi ve partililer Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanması gerektiğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

HDP RESTİ ÇEKTİ

Altılı masanın ortakları ile HDP arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda son dönemde adeta bir taktik savaşı yaşanıyor. Kimin aday olacağı konusunda her parti kendi fikrinin galip gelmesi için çaba harcarken, masanın gizli ortağı HDP’nin İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener veya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi durumunda, destek vermeyeceği ve kendi adayını çıkaracağı iddiası altılı masaya bomba gibi düştü.

CHP’DEN ‘KILIÇDAROĞLU’ BASKISI

HDP’nin desteği olmadan sonuç alamayacaklarını düşünen altılı masanın ortakları arasında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki fikir ayrılığı giderek artıyor. İyi Parti’de artık açıktan açığa Kılıçdaroğlu’nun adaylığına yüksek sesle itirazlar yükseliyor. CHP yönetimi ise genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması için baskıyı artırdı.

BABACAN İBRENİN KENDİSİNE DÖNMESİNİ BEKLİYOR

Altılı masanın küçük ortakları DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da tüm bu karışıklık içinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ibrenin kendisine dönmesini bekliyor. Babacan daha önce, masadan ortak bir aday çıkmazsa, partisi adına Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisinin aday olacağını açıklamıştı.

ORTAK ADAY İNANCI KAYBOLDU

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu cephesinde ise ‘Son anda oyun dışı kalma’ endişesi yaşanıyor. Altılı masanın ortak aday çıkaracağına inanç gittikçe düşüyor. Araştırma şirketi Areda Survey vatandaşa “Sizce Millet İttifakı ortak aday çıkarabilecek mi?” sorusunu yöneltti. “Evet” cevabı verenlerin oranı yüzde 53,3’e düştü. Ankete katılanların yüzde 46,7’si “ortak aday çıkmaz” dedi. “Evet” oranı mart ayında yüzde 72, nisanda ise yüzde 58,6’ydı. 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...