Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ekim 2021 10:11

Amasya Valisi Masatlı'dan 'iş arayan varsa gönderin' çağrısı! Bayanlara bile iş verebiliriz

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, kentte özellikle mermer sektöründe olmak üzere ciddi anlamda eleman açığı olduğunu belirterek 'İş arayan varsa gönderin' çağrısında bulundu. Yaklaşık 4 bin lira maaş olduğunu söyleyen Masatlı, "İnsanlar iş bulamadığından değil iş beğenmediğinden dolayı işsiz" dedi.

Amasya Valisi Masatlı'dan 'iş arayan varsa gönderin' çağrısı! Bayanlara bile iş verebiliriz
amasya valisi,,eleman,,işçi,,işsizlik,,mustafa masatlı,

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, organize sanayi bölgelerindeki eleman açığına değinerek başta mermer olmak üzere birçok sektörde işçi sıkıntısı yaşandığını söyledi. "Mermerde çalışacak eleman bulunmuyor. Yaklaşık 4 bin TL de maaş veriyorlar" diyen Masatlı, 'iş arayanları Amasya'ya gönderin' çağrısında bulundu.

'BAYANLARA BİLE İŞ VEREBİLİRİZ'

Kent merkezindeki köylerin sorunlarının görüşüldüğü muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada ziyaret ettiği fabrikaların çalıştıracak elemana ihtiyaçları olduğuna değinen Mustafa Masatlı, işverenlerin çalıştıracak eleman bulamadığına değinerek şöyle konuştu:

"Hatta ‘bayanlara bile biz iş verebiliriz. Küçük ölçekte, ağır olmayan, bayanların yapabileceği işleri verebiliriz’ dediler. Bilginiz olsun. İş arayan varsa gönderin. Şu anda mermerle ilgili ciddi derecede açık var. Eleman bulamıyorlar"

"HERKES MASA BAŞI İŞ ARIYOR"

Türkiye’nin çok gelişip değiştiğini ve hayat standardının yükseldiğini anlatan Vali Masatlı, "Herkes masa başı iş arıyor. Ama öyle değil ki. Bu memlekette her şeye ihtiyaç var. Toplumda her işin bir karşılığı var. Ona da ihtiyaç var. Ama maalesef herkes aynı şeyleri istiyor. Ama bundan dolayı ciddi derecede bizlerde zorlanıyoruz" şeklinde konuştu.

"İŞ BEĞENMEDİĞİNDEN DOLAYI İŞSİZ"

Kentin en büyük iki OSB’sindeki fabrikaların eleman ihtiyaçları bulunduğunu vurgulayıp muhtarlardan iş arayanların buralara yönlendirmelerini isteyen Masatlı, “Amasya’da epey iş var. İşle ilgili sorun yok. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) de aynı. Orada da eleman bulamıyorlar. Buradaki organize sana bölgesinde de aynı. İş arayanları hemen yönlendiriyorsunuz. İnsanlar iş beğenmediğinden dolayı işsiz. İş bulamadığından dolayı değil” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...