Tgrt Haber
31 Mart 2014 12:57

Antalya 'Menderes Türel' dedi

Menderes Türel, resmi olmayan sonuçlara göre 23 bin civarında fark ile tartışmasız şekilde seçimleri kazandığını açıkladı.

Antalya 'Menderes Türel' dedi
Antalya'da seçim,Menderes Türel,menderes ürel kazandı,seçimin galibi menderes türel,

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, resmi olmayan sonuçlara göre 23 bin civarında fark ile tartışmasız şekilde seçimleri kazandığını açıkladı. Antalya'da yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediyesi ile 19 ilçeden 10'unda AK Parti, 5'inde CHP, 4'ünde de MHP belediye başkanlığını kazandı. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti adayı Menderes Türel, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Akaydın'a üstünlük sağladı. Türel, böylece geçen dönem rakibine devrettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığını geri almış oldu. İlçelerde AK Parti adaylarından Akseki'de Mustafa İsmet Uysal, mevcut başkan ve CHP adayı Mehmet Gölcü'ye karşı, Aksu'da Halil Şahin, mevcut başkan ve Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı İsa Yıldırım'a karşı seçimleri önde tamamladı.
Elmalı'da Ümit Öztekin, mevcut başkan ve MHP adayı Hüseyin Altıntaş'a karşı, Serik'te Ramazan Çalık, mevcut başkan ve MHP adayı Mehmet Habalı'ya karşı, Gazipaşa'da Adil Çelik, mevcut başkan ve CHP adayı Cemburak Özgenç'e karşı seçimleri kazandı. Ayrıca Kaş'ta Halil Kocaer, CHP'den mevcut başkan Abdullah Gültekin'in yerine aday gösterilen Ömer Saim Karakurt'a karşı seçimleri kazanmayı başardı. CHP adaylarından ise Döşemealtı'nda Turgay Genç, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nurettin Tursun'a karşı, İbradı'da Serkan Küçükkuru, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nail Dülgeroğlu'na karşı seçimlerde üstünlük sağladı. Muratpaşa ilçesinde Ümit Uysal, CHP'den aday gösterilmeyince seçime DSP'den giren mevcut başkan Süleyman Evcilmen'e karşı seçimi kazanarak başkan seçildi.  
MHP adaylarından Alanya'da Adem Murat Yücel, mevcut başkan ve AK Parti adayı Hasan Sipahioğlu'na, Finike'de Kaan Osman Sarıoğlu, mevcut başkan ve AK Parti adayı Nail Dülgeroğlu'na karşı belediye başkanlığına seçilen isimler oldu.
Seçimlerde yerini koruyan belediye başkanları ise şu isimlerden oluştu:
Demre - Süleyman Topçu - AK Parti
Gündoğmuş - Mehmet Özeren - AK Parti
Kepez - Hakan Tütüncü - AK Parti
Kumluca - Hüsamettin Çetinkaya - AK Parti
Konyaaltı - Muhittin Böcek - CHP
Manavgat - Şükrü Sözen - CHP
Kemer - Mustafa Gül - MHP
Korkuteli - Hasan Gökçe - MHP
"Antalya'da demokrasi kazanmıştır"
Menderes Türel, İl Seçim Kurulu çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart seçimlerinin Antalya'ya, Türkiye'ye ve millete hayırlı olmasını diledi. Antalya'da kendisinin yeniden göreve getirildiğini, kaldıkları yerden hizmetlere devam edeceklerini dile getiren Türel, "Antalya'da demokrasi kazanmıştır, Antalya'da Cumhuriyet kazanmıştır, Antalya'da takiyeciler kaybetmiştir. Antalya'da kirli siyaset kaybetmiştir, temiz siyaset kazanmıştır. Antalya'da artık kara siyaset, çirkin siyaset olmayacaktır" diye konuştu.  Antalya'ya huzur, barış getireceklerini, kavga etmeyeceklerini ve Antalya için çalışacaklarını vurgulayan Türel, bu sonuçların hem kendilerini hem de Antalyalıları mutlu ettiğini anlattı.
İl Seçim Kurulu'nun resmi olmayan sonuçlarına göre seçime katılma oranını yüzde 89,6, geçerli oy sayısını ise 1 milyon 304 bin 100 olarak açıkladığını bildiren Türel, açılan sandık sayısının 5 bin 266, toplam sandık sayısının ise 5 bin 289 olduğunu kaydetti. Açılmayan 23 sandığın bulunduğunu ancak arada 23 bin gibi bir fark bulunduğu için bu sandıkların sonucu çok fazla etkilemeyeceğini ifade eden Türel, "Tartışmasız bir şekilde, tereddüde mahal bırakmayan bir şekilde 23 bin farkla Antalya'da AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştır. Bir kez daha Antalya'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.
Açılan sandık sayısına göre AK Parti'nin 474 bin 472, CHP'nin ise 451 bin 529 oyu bulunduğuna dikkati çeken Türel, yaklaşık 23 bin farkla seçimi kazandıklarını bildirdi. Antalya'nın tercihini demokrasiden, Cumhuriyetten, hizmetten yana kullandığını söyleyen Türel, bundan sonra kendilerinin görevinin çalışmak olduğunu belirtti.
Bir gazetecinin, CHP'nin seçim sonuçlarına itiraz edeceğini hatırlatması üzerine Türel, şöyle konuştu: "İstedikleri kadar itiraz edebilirler, 23 bin fark var. Tartışmasız bir seçim sonucudur. Bizde güzel bir laf vardır; 'Yenilen güreşçi güreşe doymaz' diye. O yüzden onlar ne yaparlarsa yapsınlar, ben sözlerimde de ifade ettim. Türkiye'de, Antalya'da demokrasi kazanmıştır. Demokrasi bunların çaresidir, demokrasiden vazgeçmeden darbecilere, çetecilere karşı Türkiye'nin sandıkta ortaya koymuş olduğu sonuç gerçekten Türk milletinin fevkalade bir mesaj verdiğinin de göstergesidir." Türel, "Sayın Başbakanımızın gerçekten Türk siyasetine, demokrasinin kazanımlarına, artık darbecilerin ve çetecilerin Türkiye'de siyasetten arınması yönündeki gayretleri hepimizin desteklediği hususlardır. Antalya'da demokrasi kazanmış, Türkiye'de demokrasi kazanmış, darbeciler, çeteciler kaybetmiştir" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...