Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2014 11:46

Arınç, 'Cumhurbaşkanlığı için adayımızı belirledik' dedi, tarih verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'nin göstereceği aday hakkında 'İstişare sürecini tamamladık, bu konuda karar vermiş gibiyiz' ifadesini kullandı.

Arınç, 'Cumhurbaşkanlığı için adayımızı belirledik' dedi, tarih verdi
bülent arınç,cumhurbaşkanlığı,aday,tarih,seçim,

Arınç, rehineler konusunda müjdeli bir haberi olmadığını fakat olumlu gelişmeler bulunduğunu söyledi. Televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Arınç, Musul'da yaşananlara odaklandıklarını belirterek, "Bu yurttaşlarımızın bir an önce sağ salim Türkiye'ye ulaştırılmasını diliyoruz. Böyle bir olay karşısında Türkiye'de bir refleks oluştu bu çok sevindirici. Musul olayında herkes birlik oldu. Sabah itibariyle sizlere müjdeli bir haberim yok. Bir takım görüşmeler yaptım ama olumlu gelişmeler var. Çok hassas davranıyoruz. Örgütü biliyoruz, adını biliyoruz, amacı biliyoruz. Türkiye'nin çabalarını sekteye uğratmamalıyız. Bu örgütü etkileyebilecek unsurların çok hassas bir şekilde devrede olması gerekir. Devletimiz bu çabayı gösteriyor. Bir hükümet ne yapması gerekiyorsa fazlasını yapıyor. Bu kardeşlerimizi kucaklayacağız inşallah. Şoförlerimizin de emin bir yerde olduğunu biliyoruz. Araçlarına binip geri gelecek konumda değiller. Rehin olan yurttaşlarımız şu ana kadar kendilerine hiçbir fena muamelelerde bulunulmuyor, küçük yavrularımız da var emin yerdeler. Emin bir yerdeler. Hiç olmazsa bunu bilmek de bizi mutlu ediyor" dedi.
Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ise adaylık için müracaatların başlayacağını belirterek, "Adaylar ilk günden ortaya çıkabilecek. Hepinizin yüzde 90 şu olabilir dediğinizi biliyorum ama AK Parti adayını açıklamak için acele etmedi. İstişare sürecini tamamladık, bu konuda karar vermiş gibiyiz. Muhalefetin adayının kim olacağı önemlidir. Neredeyse Ramazan'ın ilk günü aday açıklanacak gibi, bunda da bir hayır vardır" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...