Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2014 22:53

Arınç, 'Hiç kimseyle husumetimiz yok'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda yaşanan olaylar ve 17 Aralık sürecini değerlendirdi .

Arınç, 'Hiç kimseyle husumetimiz yok'
bülent arınç, arınç, başbakan yardımcısı bülent arınç, 17 aralık, ak parti,akp

Arınç, 'Hiç kimseyle husumetimiz yok' dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, son zamanlarda yaşanan olayların kimseyi üzmemesi gerektiğini belirterek, "Bunların hepsi yerli yerine oturur. Hiç kimseyle husumetimiz yok. Biz, işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere, hukuk devleti ne gerektiriyorsa onun karşılığını vereceğiz" dedi. AK Parti'nin Nilüfer Belediye Başkan adayı Dr. Mustafa Esgin'in FSM bulvarındaki merkez seçim bürosu Bülent Arınç tarafından açıldı. Açılışta konuşan Arınç, "Millete buyurgan parti değil, hizmet eden, millete hizmet etmeyi şeref sayan bir partiyiz. Bütün anketler, genel seçimlerin üzerinde, yüzde 53 oranında oy alacağımızı gösteriyor. 11 sene geçirip de 7 sınavdan başarılı çıkan AK Parti'nin şunu düşünmesi lazım: Biz genel seçimlerde Nilüfer'de birinci partiydik. Ama 2004 ve 2009'da belediye başkanı seçilemiyoruz. Siz bizi belediye başkanlığına seçmediğiniz dönemde, kabahati kendimizde aradık. Bize ancak, bir yanlış yapıyoruz, kusurumuz var ki demek düşer. Başka partileri bilmem. Milletin verdiği oy doğru oydur. Biz buna her zaman inandık ve takip ettik. Nilüfer bizden başkasına teveccüh etti. Böyle güzel ilçede, belediye hizmetlerinin böyle mi olması mı lazımdı?" diye konuştu.
"İSTANBUL'DA BANYO YAPACAK SU YOKTU, 200 KM'DEN SU GETİRDİK"
"İdeolojik belediyeyle, halka hizmeti esas tutan belediye anlayışı birbirinden farklı. Biz hizmeti hizmet sanan partiyiz" diyen Arınç şöyle devam etti:
"20 senedir İstanbul AK Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. 1994'te başbakanımız orayı kazandığında, ben çok iyi tanıyorum, önceki CHP'den Nurettin Sözen idi. İstanbul'da su akmıyordu. Banyo yapacak su akmıyordu. Çöpler toplanmıyordu. En küçük belediye hizmetlerini alamıyorlardı. Biz geldik ve 200 kilometre öteden İstanbul'a su getirdik. İstanbul suya kavuştu. Caddeler yaptık, köprülü kavşaklar yaptık. 20 senedir İstanbul, dünya başkentleri ile yarışır hale geldi. Ben Nilüfer'in belediye hizmetleri bakımından çok ileride olduğunu görmüyorum. Nilüfer'e layık olan hizmetleri bugüne kadar verilemedi. Seçimi kazandıktan sonra bir insanın yolların hakkını vermesi lazım". "Hiçbir partiye ve adaya yakışıksız söz söylemem. Onlar bizim rakibimiz" diyen Arınç, "Rakiplerimizle uygarca mücadele edeceğiz. El sıkışacağız. Ağzımızdan kötü söz çıkmayacak. Söyleyeceğimiz tek bir şey var. 'Biz sizden daha başarılı olacağız' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
"BİRBİRİMİZLE KUCAKLAŞIRIZ"
Son zamanlarda yaşanan olayların kimseyi üzmemesi gerektiğini ifade eden Arınç, "Bunların hepsi yerli yerine oturur. Hiç kimseyle husumetimiz yok. Biz sadece işini yapmayan, suç işleyen, yanlış hareket edenlere karşı, hukuk devleti ne gerektiriyorsa, onun karşılığını vereceğiz. Ülkenin tertemiz insanları, hangi topluluğa mensup olursa olsun bizim kardeşimizdir. Bizim de yanlışlarımız olabilir. Onların da yanlışları bulunabilir. Ama oturur konuşuruz, birbirimizle kucaklaşırız. Birbirimizle ayrı düşmeyiz" dedi.
"KİMSE BİZE İFTİRA ATMASIN"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uyku uyumadan, bir saat bile dinlenmeden çalıştığını ifade eden Arınç, "Başbakanımızı geçmişten bu yana tanıdığım için hevesinden, heyecanından ve Türkiye sevdasından, millete hizmetten başka bir arzusu yoktu. Bu yüzden, bakınız, bu seçimi yaptıktan sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan sonra milletvekili genel seçimleri var. Hükümetimizi yıpratmak, itibarsızlaştırmak ve onu Türkiye'den uzaklaştırmak isteyenlerin bir oyunu yaşanıyor. Bunu biliyoruz. Türkiye'de siyasi iktidarların yıpranması ve gitmesi seçimle olur. Demokrasilerde böyledir" diye konuştu.
"ÇOK ŞÜKÜR DEMOKRAT BİR TÜRKİYE VAR"
"Hile, entrika, kavga ve yalanlarla hükümetler el değiştirirse, bu sistemin adı demokrasi olmaz" diyen Arınç, "Türkiye geçmişte bunları yaşadı. Ama artık çok şükür demokrat bir Türkiye var. İnsanların temel ve hak özgürlüklerinin güçlendiği bir Türkiye var. Kimse bize iftira atmasın. Ayrımcılığı kaldıran biziz. Toplumsal barışı kuran biziz. Türkiye'de fert başında düşen milli gelirden ihracata, enflasyon düşüklüğüne ve Avrupa ülkelerinin başaramadığı büyüme hızını 11 yıldan beri yüzde 9'larda, 6'larda, 5'lerde tutan bir Türkiye var. Bileğimizi kimse bugüne kadar bükemedi. Gece gündüz çalışıyor, insanımıza bedel ödetmeden, herkesin bu ülkede refah içinde yaşamasına gayret ediyoruz. Hükümetimiz güçlüdür. Mahalli seçimlerde de başarılı olacağız. Milletimiz bize inanıyor. Eskisine göre bizimle birkaç misli daha kucaklaşıyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...