Tgrt Haber
22 Mart 2014 17:42

Arınç, 'Nevruz'da verilen mesaj yerini bulmaya başladı'

Arınç, 'Türkiye'de siyaset konuşsun diye geçen yıl Nevruz'da verilen mesaj yerini bulmaya başlad' dedi.

Arınç, 'Nevruz'da verilen mesaj yerini bulmaya başladı'
bülent arınç,van,erciş,nevruz mesajı

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Çaldıran, Muradiye ve Erciş ilçelerinde düzenlenen mitinglere katılmak üzere Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ferit Melen Havalimanında AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Arvas, eski milletvekilleri ve partililer tarafından karşılandı. Burada bir süre dinlendikten sonra Çaldıran ilçesine giden Arınç, yoldaki bir petrol istasyonunda durarak kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. Çaldıran ilçesinde vatandaşları selamlayan Arınç, tarihin yazıldığı bir yer olan Çaldıran'a gelmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu, bunun için Allah'a şükrettiğini belirtti.
Arınç, günlerdir yollarda olduklarını, 30 Mart seçimlerini ve hükümetin yaptığı çalışmaları vatandaşlara anlattıklarını bildirerek, insanlara kardeşlikten, çözüm sürecinden, barıştan, ülkenin ekmek su kadar ihtiyacı olduğu güzel ve huzurlu günlerden söz ettiklerini dile getirdi. Seçime kadar Balıkesir, Ağrı, Hatay ve Bartın'da da programlarının olacağını anlatan Arınç, Allah'ın, ülkedeki herkesi hayırlı olanda, iyi olanda birleştirmesini temenni etti.
Ülkede 1,5 yıl önce hükümetin çok cesur bir karar aldığına ve barış ikliminin hakim olduğuna değinen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Artık terör bitsin, silahlar sussun, cenazeler gelmesin ve bu memlekette Kürt'üyle, Türk'üyle bin yıl aynı kaderi paylaşan, birbirinin kucağında şehit olan insanlar birbirini vurmasınlar, bu cennet vatanın topraklarında dostça yaşayalım dedik. Çözüm sürecini en çok destekleyenlerden biri benim. Kürt kardeşlerimizin kahramanlığını, asaletini, bu topraklar üzerinde bin senedir varlığını takdir eden bir insanım. Beni çok suçladılar. Beni suçlayanlar Kürtlerin varlığını inkar edenlerdi. Onlar alay ediyorlardı, reddediyorlardı, inkar ediyorlardı, 'Hayır Kürt yoktur, onlar şunlardır, bunlardır' diye hikaye uyduruyorlardı. Meclis kürsüsüne çıktım, 'çok şükür bu topraklar üstünde on yıldır, 20 yıldır değil, bin yıldan beri Kürt kardeşlerim var ve onlar asil insanlardır, dindar insanlar, vatanperver insanlardır. Onlar bizim bir parçamızdır' dedim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...