Tgrt Haber
29 Mart 2014 19:13

Arınç, 'Polisler için iyileştirmeler yapacağız'

Arınç, 'Polislerimiz, emniyet mensuplarımız için yaptıklarımıza ilaveten çok daha iyileştirmeler yapacağız' dedi.

Arınç, 'Polisler için iyileştirmeler yapacağız'
bülent arınç,bursa,nilüfer ilçesi,polislerimiz,iyileştirmeler

Merkez Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında yaşayan vatandaşlarla bir araya gelen Arınç, partisinin Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Esgin'e destek istedi. Vatandaşların, "Dik dur eğilme, Türkiye sizinle" sloganına karşılık Arınç, "Hepimiz dik duruyoruz. Hamdolsun cesaretliyiz. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Onların yalanları inşallah başlarına çalınacak. Kazdıkları kuyuya kendileri düşecekler. Tuzaklarını Allah, başlarına musallat edecek" ifadesini kullandı.
Arınç, TOKİ konutlarında emniyet teşkilatından emekliye ayrılmış çok sayıda kişi bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Çok şükür bu memlekette huzurumuzun, namusumuzun, ahlakımızın, ailemizin güvencesi, memleketimizin tertemiz bir grubu, emniyet mensubu arkadaşlarımızdır. Onlar çok fedakar. Onlarda mesai mefhumu yok. Bazen günlerce evlerine gitmeden, özellikle toplumsal olaylarda fedakarca çalışırlar. Maaşları da çok yüksek değildir. Emekli oldukları zaman da maaşlarının yarısından fazlası gider. 300 bine yaklaştı bildiğim kadarıyla. Geçmişte bakan değilken de meclis başkanı iken de milletvekili iken de emniyet mensubu arkadaşlarımızın özel haklarını, maaş durumlarını, mesai durumlarını fazlasıyla takip ederdim. Onlar bugün çok yapılan iyileştirmeye rağmen yaptıkları işle mütenasip haklara henüz kavuşamadı. Bütün İçişleri Bakanlarımıza söylüyoruz; özellikle sokak olayları, belki cinayetler ve diğerlerine karşı çok fedakarca mücadele ediyorlar, hayatlarını ortaya koyuyorlar. Pek çok şehidimiz oluyor."
Polislerin haklarını ödeyemeyeceklerini dile getiren Arınç, yürüttükleri çalışmalara değindi.
Söz konusu çalışmaları hakkında bilgi veren Arınç, şunları kaydetti: "Polislerimiz, emniyet mensuplarımız için yaptıklarımıza ilaveten çok daha iyileştirmeler yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Özellikle emeklilerinin de maaşlarının yükseltilmesi, tazminatlarının belki maaşlarına dahil edilmesi konusunda çalışmalarımız var. Onlar mesai içinde çalışmıyor. Yani sabah 09.00, akşam 17.00, böyle değil. Evine gidip uyuyacak vakti yok. Çocuklarının yüzlerini göremiyorlar. Çoğu sinir buhranları geçiriyor, psikolojik sorunları oluyor. Hepsini biliyoruz ama ne yapalım ki yaptıkları iş bununla ilintili. Kolay işler değil. Herkes sokakta, herkes görevinin başında, herkes sizin huzurlu yaşamanız ve suç işlenmemesi için kendi hayatını ortaya koyuyor. O arkadaşlarıma buradan birkaç cümleyle selam göndermek istedim. Allah işlerinde kolaylık versin, çocuklarıyla eşleriyle huzurlu bir hayat sürsünler. Biz de onların özel imkanlarını, durumlarını biraz daha göz önüne alarak iyileştireceğiz. Onlarla birlikteyiz, onlara güveniyoruz. Allah onları da kazadan beladan esirgesin."
Arınç, Hasanağa Mahallesi'ne gitmeden Esgin ile Çalı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, gıda alanında faaliyet gösteren bir firmanın tesisini gezdi.
Bu arada, Arınç'ın daha önce katılacağı duyurulan Mudanya ilçesindeki "sevgi yürüyüşü", hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...