Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2014 13:27

Arınç, restore edilen 600 senelik camiyi açtı

Bülent Arınç, 1475 yılında inşa edilen Karacabey Ulu Camii'nin restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Arınç, restore edilen 600 senelik camiyi açtı
Bülent Arınç, restore edilen 600 senelik camiyi açtı, restore edilen cami, cami yeniden ibadete açıldı, karacabey ulu cami

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Çiftçi bir memleket olduğumuz için en çok ihtiyacımız olan rahmetin de yağışların da Rabbimden bir lütuf gibi bir an önce yağmasını, yağdırılmasını niyaz ediyorum inşallah" dedi. Arınç, 1475 yılında inşa edilen Karacabey Ulu Camii'nin, restorasyon sonrası yeniden ibadete açılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yapının geçmişinin yaklaşık 600 sene olduğunu bildirdi.
Caminin bundan önceki son tadilatının 1'inci Abdülhamid döneminde 1774'te gerçekleştirildiğini ve ondan sonra ciddi bir restorasyon yapılmadığını dile getiren Arınç, "Tarihimiz, şanlı ve köklü bir tarih. Mazimiz çok muhteşem ve ecdadımız Allah rızasını gözeterek bu vakıf eserlerini meydana getirmiş. Madem ki onlar bunu yapmış, insanlara hizmet etsin, insanlar faydalı olsun diye, bize düşen de bu vakıf emanetini almak, daha uzun yıllar ebediyen hizmet eder noktada tutmaktır" ifadesini kullandı. Restorasyon için yaklaşık 800 bin lira harcandığı bilgisini veren Arınç, çalışmalarda sona yaklaşılırken yaşanan yangın nedeniyle hasar oluştuğunu hatırlattı. Arınç, yangının ardından yeniden ince işlere başlandığını, her şeyin sıfırdan ele alındığını söyleyerek, "Sağ olsun müteahhidimiz de gayretli bir arkadaşımız çıktı. Vadettiğimiz tarihte açılışını yapamadık. Daha önce Karacabey'i ziyarete gelmiştim, 'Yetişirse Kurban Bayramı namazını birlikte kılacağız' demiştim. O sözümüzü tutmak için sanıyorum sizler Kurban Bayramında büyük bir cemaatle burada bayram namazını eda ettiniz. Bize kısmet olmadı ama resmi açılış için de bugünü hepimiz özlemle bekledik" diye konuştu.
Vakıflara sahip çıktıklarını vurgulayan Arınç, hükümetleri döneminde 4 bine yakın bu tür cami, medrese ve külliyeyi ayağa kaldırdıklarını belirtti. Bu güzel eserlerle iftihar ettiklerini dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Çok şükür bugüne kadar 3 katrilyon liralık, Süleymaniye Camii, Sultanahmet Camii gibi her biri devasa eserleri, her birini ayağa kaldırdık. İnşallah vakıflarımıza sahip çıkacağız; Türkiyemize sahip çıktığımız gibi. Tarımdan sanayiye kadar, enerjiden ulaşıma kadar, eğitimden sağlığa kadar, Türkiye'nin meselelerine, 76 milyon vatandaşımızın ihtiyaçlarına ve taleplerine de elbette karşılık vereceğiz ve sahip çıkacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız inşallah devam edecek." Konuşmasının son bölümünde, çiftçiler için yağış temennisinde bulunan Arınç, şunları kaydetti: "Çiftçi bir memleket olduğumuz için en çok ihtiyacımız olan rahmetin de yağışların da Rabbimden bir lütuf gibi bir an önce yağmasını, yağdırılmasını niyaz ediyorum inşallah. Yağmur dualarına çıkılıyor bazı yerlerde, biz de buradan bu güzel zamanda Allah'ımızdan rahmet dileyelim. 'Bereketli mahsullerimizle Karacabeyimizin yüzü gülsün' diye Allah'a dua edelim." Daha sonra açılış kurdelesini kesen Arınç, beraberindekilerle camide öğle namazını kıldı. Törene, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, bazı Bursa milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...