Tgrt Haber
28 Mart 2014 09:58

Arınç'tan açıklamalar, 'Bu yayından Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder'

Arınç, 'Buradaki konuşma gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan sadece Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder' dedi.

Arınç'tan açıklamalar, 'Bu yayından Suriye, El Kaide, IŞİD istifade eder'
bülent arınç,arınç'tan açıklamalar,suriye,el kaide,ışid

Bursa'da yerel medya ile basın toplantısında biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin, şunları kaydetti: "Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek, bundan, bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye istifade eder, rejim istifade eder, El Kaide istifade eder, IŞİD istifade eder. Önümüzdeki süreçte bu yapının ne yapmak istediği, neyi, nasıl yapmak istediği, çok da teknik çalışmışlar, bazılarına da hala yeni akıl sır erdirilmeye çalışılıyor. Bütün bunların bir illiyet bağı içinde ne amaçla yapıldığını, seçim sonrası nisan, mayıs, haziran; vurmadan, kırmadan, dökmeden, hukuk içinde, biz hukuk devletiyiz, eğer hukukumuza göre suç sayılan fiiller varsa bunların elbette yargılaması yapılır, idari yönden de tedbir alınır.
Bütün bunların bir amacı mutlaka vardır. Bu amacın ortak hedefi; AK Parti hükümetini düşürmektir, Başbakan'ı itibarsızlaştırmaktır. Hodri meydan, onlar ellerinden gelen kötülüğü yapacak, biz de halkımıza güveneceğiz, halkımızla birlikte bu oyunları bozacağız.
Bence normal ve geçerli usullerle yapılmış bir toplantı ne kadar samimi ise veya doğru ise bunu bir şekilde dinlemek, kendi haklarına istifade etmek o kadar büyük alçaklıktır, o kadar büyük hainliktir. Dolayısıyla 'Hırsızın hiç mi kabahati yok' sözünü de burada hatırlatayım."
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bugüne kadar 'Allah rızası, memleket, Kur'an, Peygamber, sahabe hayatı' diyenler, Antalya'da Mustafa Akaydın'a oy verebilecekler, bir başka yerde bir başkasına oy verebilecekler. Sizin inancınız, sizin dünya görüşünüz, sizin Türkiye için yaptığınız hizmetler bu işin içerisine nasıl sığacak, hangi kalıba sığacak? 'Olsun, AK Parti'yi mahvetmek benim görevim' diyorsanız, Allah istemedikçe hiçbir şey yapamazsınız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Koskoca bir camianın içerisinde şu kadar kişi, eğer siyasi amaçlarla hele hele şimdi bir parti kurmaktan da bahsediyorlar ve hele hele bu seçimde CHP ve MHP'ye oy vereceklerini CHP ve MHP için kapı kapı dolaşarak herkesin en azından 70 kişiyi o partilere yönlendirdiklerini duyduktan sonra bu hareketin artık bir siyasi harekete dönüştüğünü herkes kabul ediyor. Bu hayır olacaktır siyasi harakete dönüşürse biz de onlarla artık bundan sonra siyasetçi diliyle konuşacağız. Partilerden bir parti gibi onları kabul edeceğiz. Türkiye'de şu anda 76 tane parti var, ismini bile bilmiyorsunuz. İsmini bundan sonra bileceğiz ve artık onlara Allah rızası için hizmet yoluna koyulmuş bir grup olarak değil, partilerden bir parti olarak bakacağız. Böyle de bakmakta fayda var'' diye konuştu.
Arınç, "30 Mart akşamından sonra bugün yaşadığımız tartışmaların yüzde 70'inin artık unutulduğunu göreceğiz. Bu olaylar, konjonktürel olaylar. Konjonktürel olayların tek amacı da 30 Martta seçmen oylarını etkilemek. Seçmen de bu konular karşısında alim değil ama ariftir. Tarifi çok güzel. Yani bizim halkımız eğitim görmemiş, üniversiteye gitmemiş olabilir ama 'feraset', 'irfan' denen bir şey var. O kalbinden hisseder bunu" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...