Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Haziran 2022 06:06 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 06:14

Gözler Beştepe’ye çevrildi: Asgari ücret ve bayram tatilinde düğüm çözülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine yoğun gündem maddeleri ile toplanıyor. Asgari ücrette ek zam ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı kesinlik kazanacak toplantıda ayrıca emekli ve memura ek zam ile enflasyonla mücadele konuları da masaya yatırılacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Gözler Beştepe’ye çevrildi: Asgari ücret ve bayram tatilinde düğüm çözülüyor
kabine,asgari ücret,bayram tatili

Cumhurbaşkanlığı Kabine, bayram tatili ve ekonomi maddeleri ile toplanıyor. Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda gündemdeki konular masaya yatırılacak. 

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILACAK MI?

Kabine Toplantısı’nda asgari ücrette ara zam yapılıp yapılmayacağı kesinlik kazanması beklenirken taraflarla görüşmeler yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin bir sunum gerçekleştirecek. Emekli ve memura ek zam, enflasyonla mücadele gündeme gelecek konulardan biri.

MARMARİS’TEKİ ORMAN YANGINI

21 Haziran günü Marmaris’te akşam saatlerinde çıkan orman yangını 4 gün sonra yoğun mücadele ile söndürüldü. Orman yangını çıkaran şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken bölgedeki soğutma çalışmaları ise sürüyor. Yangın çıktığı günden beri gelişmeleri bölgeden takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bölgede süren soğutma çalışmaları ve zarar gören ormanlık alanlarla ilgili bilgilendirme yapacak. Ayrıca, orman yangınlarında cezaların arttırılması konusunda başlatılan yasal çalışmalar da değerlendirilecek.

NATO ZİRVESİ VE YUNANİSTAN…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günü İspanya’nın başkenti Madrid’de yapılacak ve iki gün boyunca sürecek olan NATO Liderler Zirvesi’nde gündeme getireceği konular da toplantıda masaya yatırılacak. 30 üye devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, tahıl koridoru, Rusya Ukrayna savaşı, Yunanistan ile yaşanan adalar sorunu, Suriye’nin kuzeyinde yapılması planlanan operasyon hakkında değerlendirmeler yapılacak.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKACAK MI?

Kabine'de Kurban bayramı tatilinin süresi de ele alınacak. Bayram, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp, 12 Temmuz Salı günü sona eriyor. Aynı hafta Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla resmi tatil. Bu nedenle "Bayram tatili dokuz güne çıkar mı?" sorusu gündemde.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatan sever 27 Haziran 2022 08:16

Sayın başkanım senden çok şeyler bekliyoruz mazot düşmesi dahil bir çok şey

Sonraki Haber Yükleniyor...