Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2021 22:19

Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması: TÜİK ziyaretimin etkilerini gördük

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılında geçerli olacak asgari ücretin 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Yeni asgari ücreti değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yapılan artışta TÜİK'e ziyaretinin etkili olduğunu savundu.

Kılıçdaroğlu’ndan asgari ücret açıklaması: TÜİK ziyaretimin etkilerini gördük
kemal kılıçdaroğlu,,asgari ücret,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından asgari ücretteki artışı ilişkin değerlendiren Kılıçdaroğlu, TÜİK'e yaptığı ziyaretin etkili olduğunu savundu.

"4 BİN 250 LİRAYI YADIRGAMIYORUZ"

Enflasyon ve fiyat artışlarının kontrol edilebilmesi durumunda asgari ücretlilerin rahat nefes alabileceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye İstatistik Kurumuna yaptığım ziyaretin etkileri görülüyor. Verilen rakam, asgari ücret olarak verilen rakam eğer yılbaşını alır ve dolar kurundaki yükselmeyi görürsek aslında düşük. Şimdi 4 bin 250 lira net oldu. 4 bin 250 lirayı da tabii yadırgamıyoruz. Bütün mesele bu enflasyonun kontrol edilip edilmemesinde yatıyor" dedi.

Asgari ücretlilerin mağdur olmamasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Asgari ücretliler elde ettiği gelirle rahatlıkla ailesini geçindirebilsin. Hiçbiri açlık sınırının altında aylık almasın. En büyük arzumuz da bu zaten" ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin vergi dışı tutulması yönündeki çağrısına da değinen Kılıçdaroğlu, "İşveren sıkışmasın, maliyetler çok fazla şişmesinin. Çünkü bu maliyet sonunda yine halka yansıyacak. O nedenle asgari ücret vergiye tabi tutulmasın dedik. Hem ekonominin dengelerini sağlıklı oluşturmak açısından hem fiyat artışlarını kontrol etmek açısından" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...