Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 07:33

İtalya da tedbir alıyor: Aşı kartı yoksa maaş da yok

Dünya salgının önüne geçmek için sert tedbirlere mecbur kaldı. İtalya, kapalı alanlara girişe aşı kartı şartı getirdi. Aşısız öğretmenlerin maaşları kesilecek. ABD'de de bazı şirketler aşı yaptırmayan elemanlarını işten çıkarıyor.

İtalya da tedbir alıyor: Aşı kartı yoksa maaş da yok
aşı,,kovid 19,,koronavirüs,,sağlık,,pandemi,,salgın,,maaş,,aşı kartı,

İtalya'da artan Delta varyantı sonrası hükûmet tedbirleri artırdı ve aşı olmayanlara önemli sınırlamalar getirdi. Olağanüstü hâl 31 Aralık 2021’e kadar uzatılırken birçok işletmeye ve eğlence yerine aşı kartı mecburiyeti getirildi.

Alınan kararlara göre restoran ve barların kapalı alanlarının yanı sıra müzeler, sinemalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına kadar çeşitli kültürel ve eğlence mekânları için kişilerden “Yeşil Geçiş Kartı” adı verilen belgeyi göstermeleri istenecek.

Kartlı kuralları uygulamayan mekânlara ve müşterilere 400 ila 1.000 euro para cezası verilecek. Kuralları tekrar ihlal eden iş yerleri on gün süreyle kapatılacak. Ayrıca 1 Eylül'den itibaren Yeşil Geçiş Kartı’nın kapsamı daha da genişletilecek. Öğretmenler, okul personelleri ve üniversite öğrencileri için zorunlu hale gelecek. Kartı almayan eğitimcilerin maaşı kesilecek.

Fransa'da bazı meslek gruplarına yönelik aşı zorunluluğu getirilmesini içeren koronavirüsle mücadele yasası, yüz binlerce kişinin protestosuna rağmen onaylanmıştı.

Öte yandan Amerikan TV kanalı CNN International, aşı yaptırmadıkları gerekçesiyle 3 çalışanını iş yerine almadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...