Tgrt Haber
29 Ağustos 2014 15:44

Atalay, 'Görev değişimini ben talep ettim'

Başbakan Davutoğlu'nun sunduğu yeni kabinede yer almayan Beşir Atalay'dan açıklama geldi.

Atalay, 'Görev değişimini ben talep ettim'
başbakan,beşir atalay,kabine devir teslim,yalçın akdoğan,

BEŞİR ATALAY:  "12 yıla yaklaşan bir süre sonunda gönül ferahlığıyla, onurla bu görevimden ayrılıyorum. Zaten biz üçüncü dönem içindeyiz. Seçime kadar görevimiz sürecekti ama ben Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan affımı istedim. Bizde bir dava ahlakı vardır. Kabineyi açıkladıktan sonra Cuma Namazına beraber gittik. Yolumuza böyle devam ediyoruz. Yolumuza, davamıza, bize ne görev verilirse böyle devam edeceğiz. Bu yola hizmetle insan kendisi şeref kazanır. Yalçın Bey siyasetin içinde iyi yetişmiş bir isimdir. Eminim ki büyük hizmetleri olacaktır. Bu kabinemiz, yeni bir enerjiyle inşallah bu vazifeyi yürütecektir. Biz de onların emrinde olacağız. Ailesi, kendisi ve ülkemiz için hayırlı olsun." dedi.
YALÇIN AKDOĞAN: Bayrak yarışında biz görevi teslim alıyoruz. Biz bir misyonun, davanın neferleriyiz. Biz varoluş gayemize uygun olarak bu uğurda mücadele etmeyi vazife biliriz. Biz, Sayın Bakanımızın başarılarından söz etmeyi bile uygun bulmuyorum. AK Parti'nin büyük başarılarının altında Sayın Bakanımızın da imzası vardır.12 yılda çok sıkıntılı zamanlar, geceler geçirdik. Bu süreçleri hep birlikte atlattık. Ülkemizi bugünlere getirmekte birlikte mücadele verdik. Beşir Bey demokrat bir insandır. Dert ve aşk sahibi olmak Beşir Bey'de daha çok ön plana çıkmaktadır. Yeni Türkiye'nin inşasında üzerimize düşeni yerine getirmek için canla başla mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın Vizyon Belgesi ve AK Parti'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yapmamız gereken çok işler var. Bunun için hep birlikte gayret göstereceğiz.
Bundan sonra da iyi günlerimizde, zor günlerimizde ilk arayacağımız kişi, yine Beşir Atalay Bey olacaktır. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bize güvendikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah layık oluruz. Bu görevlere güzel başlamak kadar, güzel bitirmek de önemlidir. Ben kendisine teşekkür ediyorum. O bizim hocamızdır. Bundan sonrasını da inşallah beraber yürüteceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...