Tgrt Haber
25 Temmuz 2014 19:25

Atalay, 'İsrail devlet terörü uyguluyor'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail'in uyguladığı devlet terörüne karşı Türkiye'nin en açık tavrı takınan ülke olduğunu söyledi.

Atalay, 'İsrail devlet terörü uyguluyor'
İsrail, filistin, başbakan yardımcısı beşir atalay, Dış Politika haberleri, Dış Politika,

Atalay, "İnşallah bayramdan önce ateşkes sağlanır ve aynı zamanda o kapılar da açılır. Ramazan ayında en önemli üzüntümüz, Gazze'deki kardeşlerimize yapılan bu zulümler oldu" dedi. Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale il Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak için geldiği Kırıkkale'de, Valilik binasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Atalay'ı Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Şerafettin Atalay, Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti il Başkanı Mürsel Akçay ve il yöneticileri karşıladı. Atalay Valilikte yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İsrail'in uyguladığı devlet terörüdür. Bu konuda Türkiye en açık tavrı takınan ülkedir. Biz dünyanın neresinde olursa olsun, her türlü zülme karşı koyuyoruz. Doğrusu hükümetimizin en önemli kimliklerinden birisi bu. Haksızlığa, zalimlere karşı koymak. Şu anda öncelikle ateşkesin sağlanması, aynı zamanda hiç olmazsa en azından limanın açılması. Bazı kapıların ve limanın açılması yönünde bir çalışma sürüyor. Birkaç gündür bizim diplomatlarımız çalışıyor, müzakereler sürüyor. Amerikan Dışişleri Bakanı ile bizim Dişişleri Bakanımızın bazı görüşmeler yapıyor, tarafları ikna etme anlamında çalışmalar sürüyor.İnşallah bugün yarın bayramdan önce ateş kes sağlanır ve aynı zamanda o kapılar da açılır. Ramazan ayında en önemli üzüntümüz, Gazze'deki kardeşlerimize yapılan bu zulümler oldu" Ateşkes ile birlikte ablukanın da kalkmasını istediklerini belirten Atalay, "İrail ile en önemli şartlarımızdan birisi o. Yani onlar başbakanımızdan özür de dilediler. Başbakanımız ilişkileri normalleştirmek için Gazze'deki ablukanın kalkması önemli şartlardan birisiydi. Oradaki İsrail'in zulmü, haksız saldırıları sürüyor. Çok kişi canını kaybetti. Hayat ve can kaybı 700 civarında şu anda. Şehitlere Allah onlara rahmet etsin. Ama insani yardım ulaştırma yönünde de çabamız sürüyor" dedi. Atalay, 10 Ağustos'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda iki ayrı araştırmaları olduğunu belirtirken, "Bunlar hemen hemen aynı sonuçlar, yani yüzde 55 küsür gibi Başbakanımıza yönelik bir tercih var. Bunun bir tanesi de basında yer aldı. Bunları görünce, bize göre oylarda yerine oturuyor gibi çok fazla değişiklik olmayabilir. Yani Allah'ın izniyle birinci turda rahat bir seçim ve seçilme görülüyor. Rahat bir sonuç görülüyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...