Tgrt Haber
16 Ekim 2014 15:44

Atalay, 'Öcalan'ın cezaevi değişikliği söz konusu değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, 'Öcalan'ın 'cezaevi, yeri değişecek gibi bir söylenti var. Böyle bir şey söz konusu değil' dedi.

Atalay, 'Öcalan'ın cezaevi değişikliği söz konusu değil'
beşir atalay, öcalan, cezaevi,

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Bugün ortalıkta öyle bir söylenti var, (Öcalan'ın) 'cezaevi, yeri değişecek' gibi, böyle bir şey söz konusu değil, nereden çıktığını bilmiyorum doğrusu" dedi. Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"Çözüm sürecinin ilerleyen aşamalarında Öcalan'ın konumu ve şartlarının değişebileceği yönünde tartışmalar var. Gündeminizde böyle bir konum değişikliği söz konusu mu? Bursa ya da Sincan cezaevleri konuşuluyor böyle bir cezaevi değişikliği var mı" sorularına karşılık Atalay, "Bugün ortalıkta öyle bir söylenti var, 'cezaevi, yeri değişecek' gibi, böyle bir şey söz konusu değil nereden çıktığını bilmiyorum doğrusu" diye konuştu.
Akil insanlar heyetinin İmralı'ya gitmesinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine ise Atalay, ilerleyen günlerde çözüm süreciyle ilgili hareketliliğin görüleceğini belirtti. Atalay, "Ben, hükümet açıklamadan, oradaki yol haritasının unsurlarına değinmek istemiyorum. Dolayısıyla önce hükümetten somut sonuçları duyup, görüp ondan sonra değerlendirme yapmamız daha uygun. Ama hükümetin dünkü toplantısında önümüzdeki günlerde hem akil insanlar hem diğer kesimlerle diyalog görüşmeleri önemli oranda yapılacak. Onu biliyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...