Tgrt Haber
18 Ekim 2016 10:57

Avcı, '299 kişiyle ilgili soruşturma süreci devam ediyor'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'FETÖ soruşturması kapsamında bizde 317 kişi görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra KHK ile 175 kişi ihraç edildi. Şu anda 299 kişiyle ilgili soruşturma süreci devam ediyor bunların dışında.' dedi.

Avcı, '299 kişiyle ilgili soruşturma süreci devam ediyor'
Nabi Avcı, KHK , ohal, khk

OHAL'in uzatılmasıyla ilgili Avcı, "Türkiye'deki uygulama 3 ay için ilan edildi, yine uzatıldı. Uzatılması gerekiyordu çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan yeni deliller, belirtiler, örgüt yapılanmasına ilişkin elde edilen bilgiler, tutukluların verdikleri ifadelerden ortaya çıkan yeni bilgiler bu sürecin etkin bir biçimde yürütülmesi için bu düzenlemenin bir süre daha devam etmesi gerektiğini gösteriyor." dedi.

Avcı, "Yerli ve yabancı operatörler ile sektörün temsilcileri, Türkiye'deki olağanüstü halin, Türkiye'ye gelecek turistler açısından hiçbir olumsuz etkisi olmadığını, Türkiye'nin bütün tatil yörelerinde hayatın normal akmakta olduğunu, hatta olağanüstü halin aslında gelen turistlerin, misafirlerin güvenliği bakımından ayrıca bir önemli katkısı olduğunu biz de söylüyoruz, onlar da söylüyorlar." diye konuştu.

'175 kişi ihraç edildi'
FETÖ soruşturması kapsamında Bakanlıkta 490 kişi hakkında soruşturma açıldığını belirten Avcı, şunları söyledi:

"Bunlardan 317'si görevden uzaklaştırıldı. Daha sonra da KHK ile 175 kişi ihraç edildi. Şu anda 299 kişiyle ilgili de soruşturma süreci devam ediyor bunların dışında. Bunların 112'si de görevden uzaklaştırılmış durumda ama ihraç konusu daha sonra soruşturma sonucuna göre belirlenecek."

'Kazan'da müze açacağız'
Bakan Nabi Avcı, "15 Temmuz'la ilgili çok film tasarısı var. Film, belgesel projesi geliyor. Hem genel olarak hem de diyelim Ankara'da Kahraman Kazan'la ilgili var. Zaten ben de hemen 15 Temmuz'dan sonra Kazan'a gittiğimde bunun sözünü de vermiştim. Benim söz vermeme gerek yokmuş, zaten çok büyük talep var o konularda. Burada bir de müze açacağız, Kahraman Kazan müzesi şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için ayrıca bir de belgesel sözümüz var."

'AKM'nin yerine yeni opera binası yapılacak'
AKM binasıyla ilgili Avcı, "O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten. Cumhurbaşkanı da ilan etti zaten, orada İstanbul'a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor. Biz onunla ilgili proje çalışmasını başlattık. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, sözde Ermeni Soykırımı iddiasıyla ilgili Türkiye'yi suçlayacak bir projeye destek verileceği için "Yaratıcı Avrupa Programı"na itiraz edildiğini ve Türkiye'nin programdan çıkacağını bildirdiğini belirterek," Şu ana kadar şartlarımızın yerine getirileceğine dair somut bir bildirim yok. Onun için Bakanlar Kurulu kararıyla çıkacağız." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...