Tgrt Haber
11 Ocak 2014 15:08

Avrupalı parlamenterler Gaziantep'te çalıştılar

AK Parti'nin üyesi olduğu AECR ile ortaklaşa düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gaziantep'e gelen Avrupalı parlamenterler, Nizip'te yapımı tamamlanan futbol sahasında çalıştı.

Avrupalı parlamenterler Gaziantep'te çalıştılar
gaziantep, avrupalı parlamenterler, çalıştılar, ak parti, aecr,

AK Parti'nin üyesi olduğu Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformistler İttifakı (AECR) ile ortaklaşa düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gaziantep'e gelen Avrupalı parlamenterler, Nizip ilçesinde yapımı tamamlanan futbol sahasını gezdi. Nizip Konteyner kentine inşa edilen futbol sahasında incelemelerde bulunan Avrupalı parlamenterler, burada devam eden çalışmalara da eşlik etti. Sırtlarında kum taşıyarak el arabasına boşaltan parlamenterler, aynı zamanda saha içerisinde bulunan çimlere de kum dökerek, direkleri boyadı. Avrupa Parlamentosu üyesi Danial Hannan, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbol sahasında yapılan çalışmanın Suriye'de yaşanan mülteci krizinde yaşanan değişikliğin bir sembolü olduğunu söyledi.
Yaklaşık iki yıl önce buradaki insanların bölgeye geçici olarak geldiklerini, orada yaşanan iç savaşın biteceğinin düşünüldüğünü ifade eden Hannan, şöyle konuştu: “Halbuki şu anda baktığımızda krizin devam ettiğini, kısa bir süre içerisinde de bitmeyeceğini görüyoruz. İşte bu nedenden artık insanlara sadece çadır ve battaniye vermek yeterli olmuyor. Gördüğünüz üzere Suriye'de uzakta olan çocukların okullara ihtiyaçları var, bu tarz altyapıya ihtiyaçları var, bugün bu yaptığımız çalışma aslında bunun bir göstergesi." Sosyal eylem adı altında bu tarz çalışmalar yaptıklarını, bunlardan birisinin de Saraybosna'da engelli çocuklar için yapılan bir çalışma olduğunu anlatan Hannan, 12 ülkeden yaklaşık 50 parlamenterin sahada çalıştığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Bir futbol maçı yapılacak ama kim oynayacak bilmiyorum. Avrupalı parlamenterlerimiz olacak, burada kalan çocuklarımız olacak ama bence kim oynarsa oynasın sonuçta futbol çok önemli. Herkesin çocukluğunun bir parçasını oluşturan bir şey sanıyorum. Diğer insanların hayatlarının bir parçası olarak yaptıkları bir şeyi burada mülteci çocuklara sunmak istedik." Güney Asya Stratejik ve Araştırmalar Merkezi (GASAM) ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de yaklaşık iki gündür Avrupalı parlamenterlerle Suriye ile ilgili hassasiyetleri ortaya koymak adına bir sivil toplum çalışması yürüttüklerini belirtti.
Çalışmayla Avrupalı parlamenterlere Türkiye'deki kamplarda yaşayan sığınmacılara nasıl hizmet verildiğinin gösterildiğini anlatan Şahin, "Türkiye'nin bu yönde ortaya koymuş olduğu kamp hizmetlerini ve Suriye politikasına bakışımızı her yönüyle kendilerine yaşatarak hissettirmemiz gerekiyor. Bu hem siyasi bir çalışma hem de bir STK çalışması diyebiliriz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...