Tgrt Haber
29 Haziran 2022 14:21 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 14:57

Son dakika: Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti

Son dakika haberi: İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi eşi Tuba Torun Erdoğdu CHP 'den istifa etti.

Son dakika: Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun CHP'den istifa etti
aykut erdoğdu,Tuba Torun Erdoğdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu'nun eski eşi Özge Erdoğdu ile yaptığı telefon görüşmesinin kayıtları internet yayınlanmıştı. Tartışmaya neden olan kayıtlar nedeniyle Aykut Erdoğdu ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi eşi Tuba Torun Erdoğdu partiden istifa etti. 

CHP'DE ÇİFTE İSTİFA

CHP'den yapılan açıklamada Erdoğdu ve eşinin ''gördükleri lüzum üzerine'' partiden ayrıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi;

"Sayın Genel Başkanımız, yaşanan süreç ile ilgili kararı, kendi takdirlerine bırakmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendileri üzerinden yıpratılmaması amacıyla bu kararı aldıklarını bildirdiler."

OLAYIN GEÇMİŞİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, yaklaşık üç ay önce ayrıldığı Özge Erdoğdu ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı paylaşılmıştı. CHP’li Aykut Erdoğdu’nun CHP Parti Meclisi ve yeni evlendiği CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Tuba Torun hakkında kullandığı ifadeler gündem olmuştu. Görüşmeleri Twitter'dan yayınlayan eski eşi Özge Erdoğdu bu kaydı 3,5 ay önce aldığını ifade etmişti.

TUBA TORUN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Yaşananların ardından Tuba Torun hastaneye kaldırılmış, Aykut Erdoğdu ise Torun’dan özür dilediği paylaşımda şu ifadelere yer vermişti: Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum…Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba'yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek.

'DOĞRU KARARI VERECEKTİR'

Erdoğdu'nun eski eşiyle yaptığı görüşmenin sosyal medyada paylaşılmasının ardından CHP Sözcüsü Faik Öztrak, konuyla ilgili sorulan soru üzerine yaptığı açıklamada "Sayın Erdoğdu'nun kendisi ve partimiz açısından en doğru kararı vereceğine inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...