Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2022 01:58 - Güncelleme : 25 Aralık 2022 02:11

Ali Babacan'dan tedirgin adaylık açıklaması: Umarız fazla bir anlaşmazlık çıkmaz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Ortak Cumhurbaşkanı adayı' konusunun henüz 6'lı masanın gündemine gelmediğini açıkladı. "Umarız fazla bir anlaşmazlık çıkmaz" diyen Babacan, adaylık konusunda temennisini paylaştı. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Ali Babacan'dan tedirgin adaylık açıklaması: Umarız fazla bir anlaşmazlık çıkmaz
Ali Babacan,Cumhurbaşkanlığı,adaylık

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ekşi Sözlük'e konuk oldu. Burada genç yazarların 6'lı masa ve ortak Cumhurbaşkanı adayı gibi soruları yanıtlayan Babacan, aday konusunun henüz masada konuşulmadığını aktardı. 

ALTILI MASA SORUSU

Babacan, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Geçiş sürecinin yol haritası oluşturulacak. Tek bir seçim beyannamesi yani hükümet programı hazırlanacak, arkasından da aday belirlenecek. Sürecin başında ne açıkladıysak aynı sırayla devam ediyoruz” dedi. 

'ADAYI BELİRLEMEK BU KADAR ZOR MU?'

Jimmy49 isimli bir yazar tarafından “Adayı belirlemek, bu kadar zor mu?” sorusu yöneltildi.

Babacan’ın bu soruya, "Türkiye’de ilk defa işleyecek bir süreç olarak tabii ki anketlere bakacağız ama anketler her şey değil. Biz teşkilatlarımızın genel merkez kurullarımızın görüşünü alacağız. Arkasından masadaki diğer partilerle oturup karşılıklı olarak istişare etmeye başlayacağız. Ama önce seçim beyannamesi, önce geçiş sürecinin yol haritası" diyerek yanıt verdi. 

"UMARIZ FAZLA ANLAŞMAZLIK ÇIKMAZ"

Ali Babacan, Treaic adlı yazarın “Altılı Masa'da aday çıkarma konusunda anlaşmazlıklar var mı?” sorusuna ise tedirgin bir cevap verdi. Babacan, “Henüz görüşmeye başladık umarız fazla bir anlaşmazlık çıkmaz” cevabını verdi.

AKŞENER'E RESTİ ÇEKMİŞTİ 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktıklarına yönelik açıklamasına Ali Babacan, Akşener'in sözlerine itiraz ederek, "Şu anda cumhurbaşkanı adayı belirlemenin zamanı değil" diye yanıt vermişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...